Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΟΠΛΑ ΦΩΤΟΣ VS ΑΡΧΑΙΟ ΟΦΙ

Μέγας Βασίλειος
Δύο λόγοι για τη νηστεία
Απόδοση στην ομιλουμένη: Δημήτριος Αθανασόπουλος, θεολόγος.Εκδόσεις: Νεκτ. Παναγόπουλος.
ΛΟΓΟΣ Α'
Η νηστεία είναι πρόσταγμα προφητικό.
1. «Να σαλπίσετε, λέγει, κατά την πρώτη ημέρα του μήνα με την σάλπιγγα, καθώς και κατά την επίσημη ημέρα της μεγάλης εορτής σας» (Ψαλμ. 80, 4).
Αυτό είναι πρόσταγμα προφητικό. Για μας δε από την σάλπιγγα πιο μεγαλόφωνο και από κάθε όργανο μουσικό πιο επίσημο, την αναμενόμενη εορτή των εορτών υποδηλώνουν τα αναγνώσματα (Ησ.58, 4· 6). Διότι εγνωρίσαμε την χάρη των νηστειών από τον Ησαΐα, που απέρριψε μεν τον ιουδαϊκό τρόπο της νηστείας, την δε αληθινή νηστεία σε μας έδειξε. «Να μη νηστεύετε χάριν διαμάχης και έριδος», «αλλά να καταργήσεις κάθε σύνδεσμο αδικίας» (Ησ. 63, 6). Και ο Κύριος λέγει· «να μη γίνεσθε σκυθρωποί, αλλά να νίψεις το πρόσωπό σου, και να αλείψεις το κεφάλι σου» (Ματθ. 6, 16-17). Ας συμπεριφερθούμε λοιπόν, όπως εδιδαχθήκαμε, να μη φαινόμαστε σκυθρωποί για τις ημέρες που έρχονται, αλλά με φαιδρό πρόσωπο προς αυτές, όπως πρέπει στους αγίους, να συμπεριφερόμαστε. Κανείς άκαρδος δεν στεφανώνεται, κανείς κατηφής δεν στήνει τρόπαιο. Να μη σκυθρωπάσεις ενώ δέχεσαι περιποιήσεις. Είναι άτοπο να μη χαιρόμαστε για την υγεία της ψυχής, αλλά να λυπόμαστε με την αλλαγή των τροφών και να φαινόμαστε ότι χαριζόμαστε στην ηδονή της σάρκας, παρά στην επιμέλεια της ψυχής. Διότι ο μεν κορεσμός σταματά την ευχαρίστηση στην κοιλιά, η δε νηστεία ανεβάζει το κέρδος στην ψυχή. Να χαίρεσαι διότι σου έχει δοθεί από τον ιατρό φάρμακο που καταστρέφει την αμαρτία. Διότι όπως ακριβώς στα έντερα των παιδιών τα αναζωογονούμενα σκουλήκια εξαφανίζονται με κάποια δραστικά φάρμακα, έτσι και την αμαρτία, πού βρίσκεται στο βάθος της ψυχής, την σκοτώνει η νηστεία που εισχωρεί στην ψυχή, η οποία νηστεία είναι πράγματι αξία του ονόματός της.
Η νηστεία να γίνεται χωρίς υποκρισία. Κάθαρση της ψυχής από τα αμαρτήματα.
2. «Άλειψε το κεφάλι σου και πλύνε το πρόσωπό σου» (Ματθ. 6, 17). Σε μυστήρια σε καλεί ο λόγος. Αυτός που αλείφθηκε εμυρώθηκε· αυτός που ενίφθηκε εκαθαρίσθηκε. Να εννοείς τη νομοθεσία στον εσωτερικό άνθρωπο. Να καθαρίσεις την ψυχή από τα αμαρτήματα. Να χρίσεις το κεφάλι σου με χρίσμα άγιο, για να γίνεις μέτοχος του Χριστού, και έτσι να προσέλθεις στη νηστεία. Να μην αλλοιώσεις το πρόσωπό σου όπως ακριβώς oι υποκριτές. Το πρόσωπο αμαυρώνεται, όταν η εσωτερική διάθεση επισκιάζεται με το επίπλαστο εξωτερικό σχήμα, καλυπτόμενη με το ψεύδος σαν με παραπέτασμα.Υποκριτής είναι αυτός που υποδύεται ξένο πρόσωπο στο θέατρο· ενώ είναι δούλος, πολλές φορές υποδύεται το πρόσωπο του κυρίου, και ενώ είναι πολίτης, το πρόσωπο του βασιλέως. Έτσι και στον βίο αυτό, σαν στη σκηνή της δικής τους ζωής, οι πολλοί παίζουν θέατρο, άλλα μεν φέροντας στην καρδιά, άλλα δε δεικνύοντας φανερά στους ανθρώπους. Να μην αλλοιώνεις λοιπόν το πρόσωπό σου. Όποιος είσαι, τέτοιος να φαίνεσαι· να μην υποκρίνεσαι τον σκυθρωπό, επιδιώκοντας την δόξα από του να φαίνεσαι εγκρατής. Διότι ούτε ευεργεσία που διατυμπανίζεται είναι όφελος, και κανένα κέρδος δεν προέρχεται από νηστεία που δημοσιεύεται. Διότι εκείνα που γίνονται επιδεικτικά δεν προεκτείνουν τον καρπό στη μέλλουσα ζωή, αλλά τον περιορίζουν στον έπαινο των ανθρώπων. Τρέξε λοιπόν με χαρά στη δωρεά της νηστείας. Η νηστεία είναι αρχαίο δώρο· δεν παλαιώνει και δεν γηράσκει, αλλά πάντοτε ανανεούμενο, ανθίζει πάντοτε για να φέρει ώριμους καρπούς.
3. Νομίζεις ότι υπολογίζω την αρχαιότητά της από το νόμο; Η νηστεία είναι παλαιότερη και από το νόμο. Εάν αναμείνεις λίγο, θά βρεις την αλήθεια του λόγου.
Η νηστεία είναι η πρώτη εντολή του Θεού στον Παράδεισο. Η παράβασή της από τους πρωτοπλάστους ειναι η πτώση του ανθρωπίνου γένους στην αμαρτία.
Μη νομίζεις οτι η ημέρα του εξιλασμού, που έχει διαταχθεί για τον Ισραήλ τον έβδομο μήνα (Λευϊτ 16 - 29· 23, 27), την δεκάτη ημέρα του μήνα, αυτή είναι η αρχή της νηστείας. Έλα λοιπόν, βαδίζοντας μέσω της ιστορίας, ερεύνησε την αρχαιότητά της. Διότι δεν είναι νεώτερο το εφεύρημα. Το κειμήλιο είναι των πατέρων. Κάθε τι που είναι αρχαίο, είναι σεβαστό. Να σέβεσαι την παλαιότητα της νηστείας. Είναι συνομήλικη με την ανθρωπότητα· η νηστεία ενομοθετήθηκε στον παράδεισο. Είναι η πρώτη εντολή που έλαβε ο Αδάμ· «από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θα φάτε» (Γεν. 2, 17). Το «δεν θα φάγετε» ειναι νομοθεσία νηστείας και εγκρατείας. Εάν είχε νηστεύσει από τον καρπό του δένδρου η Εύα, τώρα δεν θα είχαμε ανάγκη από τη νηστεία αυτή. «Διότι δεν έχουν ανάγκη ιατρού οι υγιείς, αλλά οι άρρωστοι» (Ματθ. 9, 12).
Η μετάνοια χωρίς την νηστεία είναι αργή
Επάθαμε πολλά κακά από την αμαρτία· ας θεραπευθούμε με την μετάνοια. Η μετάνοια δε χωρίς τη νηστεία είναι αργή. «Καταραμένη η γη, αγκάθια και τριβόλια να σου βλαστάνει» (Γεν. 3, 17-18). Επροστάχθηκες να δοκιμάζεσαι, όχι βέβαια να ζεις τρυφηλώς. Με τη νηστεία να εξομολογείσαι στον Θεό. Αλλά και ο τρόπος ζωής στον παράδεισο είναι εικόνα νηστείας, όχι μόνον διότι ο άνθρωπος με το να είναι ομοτράπεζος των αγγέλων κατώρθωνε με την ολιγάρκεια την ομοίωση προς αυτούς, αλλά διότι και όσα ύστερα εφεύρε η διάνοια των ανθρώπων, δεν είχαν επινοηθεί ακόμη από τους τρεφομένους στον παράδεισο· όχι ακόμη οινοποσίες, όχι ακόμη ζωοθυσίες· ούτε όσα θολώνουν τον ανθρώπινο νου.
Με τη νηστεία επανερχόμαστε στον Παράδεισο.
4. Επειδή δεν ενηστεύσαμε, εφύγαμε από τον παράδεισο· ας νηστεύσουμε λοιπόν, για να επανέλθουμε σ'αυτόν. Δεν βλέπεις τον Λάζαρο, πώς με τη νηστεία μπήκε στον παράδεισο; (Λουκ. 16, 20-31). Να μην μιμηθείς την παρακοή της Εύας, να μην παραδεχθείς το φίδι πάλι σαν σύμβουλο, που προτείνει την βρώση, φροντίζοντας για το σώμα.
Στους ασθενείς επιβάλλεται όχι η ποικιλία των φαγητών αλλά η νηστεία και η δίαιτα.
Να μην προφασίζεσαι αρρώστια του σώματος και αδυναμία. Διότι τις δικαιολογίες δεν τις λέγεις σε μένα, αλλά σ' αυτόν που γνωρίζει. Πες μου, δεν μπορείς να νηστεύεις; Μπορείς όμως να παραχορταίνεις για όλη τη ζωή και να συντρίβεις το σώμα σου με το βάρος των φαγητών. Kαι όμως στους ασθενείς όχι ποικιλία φαγητών, αλλά ασιτία και δίαιτα γνωρίζω ότι επιβάλλουν οι ιατροί. Πώς λοιπόν συ που μπορείς αυτά, προφασίζεσαι ότι δεν μπορείς εκείνα; Τι είναι ευκολότερο για την κοιλιά, να περάσει τη νύκτα με την λιτότητα της δίαιτας, ή με την αφθονία των φαγητών να κείτεται βαρειά; Μάλλον δε μήτε να κείτεται, αλλά να πυκνοστριφογυρίζει παραφορτωμένη και στενοχωρημένη με κίνδυνο να ανοίξει; Εκτός αν πεις οτι οι κυβερνήτες σώζουν ευκολότερα το βαρυφορτωμένο πλοίο από το καλά εφοδιασμένο και ελαφρό. Διότι αυτό μεν το οποίο πιέζεται από το πλήθος του φορτίου, η μικρή τρικυμία το καταβυθίζει, εκείνο δε που έχει σύμμετρα τα εμπορεύματα εύκολα διαπλέει την τρικυμία, επειδή τίποτα δεν το εμποδίζει να ανέβει ευκολότερα. Kαι τα σώματα λοιπόν των ανθρώπων όταν παραφορτώνονται με τον συνεχή χορτασμό, εύκολα υποκύπτουν στις ασθένειες· όταν δε κάνουν χρήση στερεάς και ελαφράς τροφής, και το αναμενόμενο από τη νόσο κακό ξεφεύγουν, όπως την κακοκαιρία το πλοίο και το ήδη παρόν ενοχλητικό το ξεπερνούν, σαν κάποια έφοδο δίνης. Όμως και η ησυχία κατά την γνώμη σου είναι πιο κουραστική από το τρέξιμο και η ηρεμία από την πάλη, εάν ακριβώς ισχυρίζεσαι ότι και η τρυφή είναι καταλληλότερη από την δίαιτα γιά τούς άσθενείς.
Η πολυτέλεια και η ποικιλία των φαγητών εδημιούργησε τα διάφορα είδη των ασθενειών.
Διότι η δύναμη που κυβερνά τον άνθρωπο την αυτάρκεια και την λιτότητα εύκολα μεν επεξεργάσθηκε και την έκαμε οικεία στο τρεφόμενο· όταν όμως παρέλαβε την πολυτέλεια και ποικιλία των φαγητών, έπειτα επειδή δεν μπόρεσε προς το τέλος να αντέξει, εδημιούργησε τα διάφορα είδη των ασθενειών.
Η νηστεία στην Π. Διαθήκη.
5. Αλλ' ο λόγος ας βαδίζει με την ιστορία, εξετάζοντας την αρχαιότητα της νηστείας. Kαι όπως όλοι οι άγιοι, σαν κάποια πατρική κληρονομιά, την εκληρονόμησαν, έτσι την διαφύλαξαν, παραδίνοντας ο πατέρας στο παιδί, απ' όπου και σε μας διαδοχικά διασώθηκε το κτήμα. Δεν υπήρχε στον παράδεισο οίνος· όχι ακόμη ζωοθυσίες· όχι ακόμη κρεοφαγίες. Μετά τον κατακλυσμό ο οίνος· μετά τον κατακλυσμό, «να τρώγετε από όλα, σαν χλωρά χορτάρια» (Γεν. 9, 3). 'Οταν απορρίφθηκε η τελείωση, τότε επιτράπηκε η απόλαυση. Δείγμα δε της απειρίας του οίνου ο Νώε που αγνοούσε την χρήση του οίνου. Διότι ακόμη δεν είχε εισέλθει στη ζωή, ούτε είχε χρησιμοποιηθεί στις συναναστροφές των ανθρώπων. Επειδή ούτε άλλον είχε δει, ούτε ο ίδιος εδοκίμασε, περιέπεσε απρόσεκτα στη μέθη του οίνου.
«Διότι εφύτευσε άμπελο ο Νώε, και ήπιε από το γέννημα του καρπού και εμέθυσε» (Γεν. 9, 20-21)· όχι διότι ήταν μέθυσος, αλλά διότι δεν εγνώριζε την μέτρια πόση. Τόσον το εύρημα της οινοποσίας είναι νεώτερο από τον παράδεισο, και τόσον παλαιός ο σεβασμός της νηστείας. Αλλά εγνωρίσαμε οτι και ο Μωύσής με τη νηστεία επλησίασε το όρος (Έξοδ. 24, 18). Διότι δεν θα αποτολμούσε ενώ εκάπνιζε η κορυφή, ούτε θα είχε το θάρρος να εισέλθει στον γνόφο, εάν δεν είχε οπλισθεί με το όπλο της νηστείας. Με τη νηστεία υποδέχθηκε το νόμο που εγράφη με το δάκτυλο του Θεού στις πλάκες. Και επάνω μεν η νηστεία έγινε πρόξενος της νομοθεσίας, κάτω δε η γαστριμαργία τους εξέτρεψε σε ειδωλολατρεία. «Διότι εκάθισε o λαός για να φάει και να πιει, και εσηκώθηκαν μετά για να διασκεδάσουν» (Έξοδ. 32,6).
Η μέθη καταστρέφει την πνευματικότητα του ανθρώπου.
Σαράντα ημερών προσμονή με νηστεία και προσευχή του δούλου του Θεού την αχρήστευσε μία oινοποσία. Διότι αυτές τις πλάκες που έλαβε η νηστεία με το δάκτυλο του Θεού γραμμένες, αυτές η μέθη εκομμάτιασε, διότι ο προφήτης δεν έκρινε άξιο να νομοθετείται μέθυσος λαός από τον Θεό. Σε μια φευγαλέα στιγμή, με την γαστριμαργία, ο λαός εκείνος που είχε γνωρίσει τον Θεό με τα πιο μεγάλα θαύματα, εκυλίσθηκε στην ειδωλολατρική τρέλα των Αιγυπτίων. Σύγκρινε και τα δύο· πώς δηλαδή η νηστεία οδηγεί στο Θεό και πώς η τρυφή προδίδει την σωτηρία. Κατέβα, βαδίζοντας τον δρόμο προς τα κάτω.
Τα ευεργετικά αποτελέσματα της νηστείας στην Παλαιά και Κ. Διαθήκη.
6. Τι εβεβήλωσε τον Ησαύ και τον έκαμε δούλο του αδελφού του; Δεν ήταν ένα φαγητό, για το οποίο επώλησε τα πρωτοτόκια; (Γεν. 25, 30-34). Τον δε Σαμουήλ δεν τον εχάρισε στην μητέρα του η προσευχή με τη νηστεία; (Α' Βασιλ.1, 13-16). Τι έκαμε τον Σαμψών ακαταμάχητο και μεγάλο ήρωα; Δεν ήταν η νηστεία με την οποία συνελήφθη στην κοιλιά της μητέρας του; (Κριτ. 13, 14). Η νηστεία τον εγέννησε, η νηστεία τον εθήλασε, η νηστεία τον έκαμε άνδρα, που την διέταξε ο άγγελος στην μητέρα του. «Δεν πρέπει να φάει κανένα από τα προϊόντα της αμπέλου, και οίνο και σίκερα [μεθυστικά ποτά.] να μην πιει» (Κριτ. 13, 14). Η νηστεία γεννά προφήτες, δυναμώνει δυνατούς· η νηστεία κάνει σοφούς τους νομοθέτες, είναι καλό φυλακτήριο της ψυχής, στο σώμα ασφαλής σύνοικος, όπλο στους ανδρείους, γυμναστήριο στους αθλητές. Αυτή αποκρούει τους πειρασμούς· αυτή προετοιμάζει προς την ευσέβεια, συγκάτοικος της νηφαλιότητας, δημιουργός της σωφροσύνης. Στους πολέμους κάνει ανδραγαθήματα, στην ειρήνη διδάσκει την ησυχία. Τον ναζιραίο [Αφιερωμένος στον Θεό για 30 ημέρες με αποχή φαγητών και ποτών. Ισόβιοι ναζιραίοι ήταν ο Σαμψών, Σαμουήλ, Ιωάννης ο Πρόδρομος, Ιάκωβος ο Αδελφόθεος. Στον χριστιανισμό ναζιραίοι καλούνται οι Μοναχοί.] αγιάζει, και κάνει τέλειο τον ιερέα. Διότι δεν είναι δυνατόν χωρίς νηστεία να αποτολμήσει την ιερουργία· όχι μόνον τώρα στην μυστική και αληθινή λατρεία, αλλά και στην τυπική που γινόταν κατά τον (Μωσαϊκό) νόμο. Αυτή έκαμε τον Ηλία θεατή του μεγάλου θεάματος· διότι αφού επί σαράντα ημέρες με νηστεία καθάρισε την ψυχή, έτσι καταξιώθηκε να δει στο σπήλαιο του Χωρήβ (Γ' Βασιλ. 19, 8-13), όσον είναι δυνατόν στον άνθρωπο να δει, τον Κύριο. Νηστεύοντας έδωσε πίσω στην χήρα το παιδί της, αφού αποδείχθηκε ισχυρός με τη νηστεία κατά του θανάτου. Από στόμα που ενήστευε εβγήκε η φωνή που εσταμάτησε για τον παράνομο λαό τη βροχή του ουρανού για τρία χρόνια και έξι μήνες. Διότι για να μαλακώσει την αδάμαστη καρδιά των σκληροτραχήλων, επροτίμησε και τον εαυτό του στην κακοπάθεια να τον καταδικάσει μαζί με τους άλλους. Για τούτο «ζει Κύριος, είπε, δεν θα υπάρξει στη γη νερό, παρά μόνο με τον λόγο μου» (Γ' Βασιλ. 17, 1). Και έφερε σ' όλο τον λαό νηστεία με την πείνα, για να επανορθώσει την κακία που είχε προέλθει από την τρυφή και την μαλθακή ζωή. Τι λογής δε υπήρξε ο βίος του Ελισσαίου; Πώς μεν εφιλοξενήθηκε από την Σουναμίτιδα; Πώς δε ο ίδιος εδεχόταν τους προφήτες; Δεν έκανε την φιλοξενία με άγρια λάχανα και λίγο αλεύρι; (Δ' Βασιλ. 4, 42- 44). Κι έτσι κάποτε με τα χόρτα είχε μαζευτεί και αγριοκολοκύθι, ώστε να κινδυνεύουν αυτοί που θα έτρωγαν, εάν με την ευχή του νηστευτή δεν είχε αχρηστευθεί το δηλητήριο. Και γενικώς, θα μπορούσες να βρεις τη νηστεία να χειραγωγεί όλους τους αγίους στην κατά Θεόν πολιτεία. Υπάρχει κάποιο είδος αντικειμένου, που ονομάζουν αμίαντο, άφθορο στη φωτιά, που όταν μεν τίθεται στην φλόγα φαίνεται ότι έχει απανθρακωθεί, όταν δε το βγάζουν από τη φωτιά, σαν να έχει λευκανθεί στο νερό, γίνεται καθαρότερο. Τέτοια ήταν τα σώματα των τριών εκείνων παίδων της Βαβυλώνος, που είχαν τον αμίαντο από τη νηστεία (Δανιήλ 1, 8-16). Διότι στη μεγάλη φλόγα της καμίνου, σαν να ήσαν κατά την φύση από χρυσό, απεδεικνύοντο ανώτεροι από την βλάβη της φωτιάς. Δηλαδή απεδεικνύοντο πιο δυνατοί και από τον χρυσό· διότι δεν τους έλυωνε αυτούς η φωτιά, αλλά τους φύλαγε ακέραιους. Και όμως τίποτε δεν θα συγκρατούσε τότε την φλόγα εκείνη, που την έτρεφαν νάφθα και πίσσα και κληματίδες, ώστε αυτή να εξαπλώνεται σαρανταεννέα πήχεις, και κατατρώγοντας τα γύρω απ' αυτήν πολλούς από τους Χαλδαίους να καταφάγει. Εκείνη λοιπόν την πυρκαγιά καταπατούσαν oι παίδες, αφού εισήλθαν με νηστεία, αναπνέοντας έτσι στην ορμητική φωτιά σαν λεπτή αύρα και δροσερή. Διότι η φωτιά ούτε τις τρίχες δεν επείραξε, επειδή τις είχε εκθρέψει η νηστεία (Δανιήλ 3, 24- 33).
7. Και ο Δανιήλ, ο άνδρας των επιθυμιών, αυτός που τρεις εβδομάδες δεν έφαγε ψωμί και δεν ήπιε νερό (Δανιήλ 10, 2-3) εδίδαξε και τα λιοντάρια να νηστεύουν, όταν κατέβηκε στο λάκκο (Δανιήλ 6, 16-22). Διότι σαν από πέτρα ή χαλκό ή κάποια άλλη στερεά ύλη να ήταν κατασκευασμένος, τα λιοντάρια δεν μπορούσαν να μπήξουν τα δόντια τους. Έτσι η νηστεία, αφού εδυνάμωσε το σώμα του ανδρός όπως η βαφή το σίδηρο, το έκανε αδάμαστο στα λιοντάρια· διότι δεν άνοιγαν το στόμα κατά του αγίου. Η νηστεία «έσβησε την δύναμη της φωτιάς, έφραξε τα στόματα των λιονταριών» ('Εβρ. 11, 33-34).
Τα αγαθά της νηστείας.
Η νηστεία αναπέμπει την προσευχή στον ουρανό, με το να γίνεται σ' αυτήν κατά κάποιο τρόπο φτερό προς την άνω πορεία της. Η νηστεία είναι προκοπή των οίκων, υγείας μητέρα, νεότητος παιδαγωγός, στολίδι στους γέροντες, καλή συνοδοιπόρος στους πεζοπόρους, ασφαλής ομόσκηνος στούς συγκατοίκους. Ο άνδρας δεν υποψιάζεται κίνδυνο του γάμου, όταν βλέπει την γυναίκα να ζει με τη νηστεία. Δεν λυώνει η γυναίκα από την ζηλοτυπία, όταν βλέπει τον άνδρα να νηστεύει. Ποιος εζημίωσε το σπίτι του με τη νηστεία; Υπολόγισε σήμερα τα πράγματα του σπιτιού και υπολόγισέ τα και μετά· δεν θα λείψει τίποτε με τη νηστεία από τα υπάρχοντα στο σπίτι. Κανένα ζώο δεν βγάζει κραυγές θανάτου, πουθενά αίμα, πουθενά απόφαση, που υπαγορεύεται κατά των ζώων από την άκαμπτη κοιλιά. Έχει σταματήσει το μαχαίρι των μαγείρων· το τραπέζι αρκείται στα πρόχειρα. Το Σάββατο έδόθηκε στους Ιουδαίους, «για να αναπαυθεί, λέγει, το υποζύγιό σου και o δούλος σου» (Έξοδ. 20, 10).
Ομιλεί για τις 5 εβδομάδες της Μ. Τεσσαρακοστής.
Ας γίνει η νηστεία ανάπαυση από τους συνεχείς κόπους στους υπηρέτες που υπηρετούν καθ' όλο το έτος. Ανάπαυσε τον μάγειρά σου, δώσε άδεια στον τραπεζοκόμο, σταμάτησε το χέρι του κεραστή, ας σταματήσει κάποτε και ο παρασκευαστής των ποικίλων γλυκισμάτων. Ας ησυχάσει κάποτε και το σπίτι από τους μύριους θορύβους, και από τον καπνό και την τσίκνα και από αυτούς που ανεβοκατεβαίνουν και που υπηρετούν σαν αμείλικτη κυρία την κοιλιά. Πάντως κάποτε και οι φοροεισπράκτορες επιτρέπουν για λίγο στους υποχειρίους τους να ζήσουν ελεύθερα. Ας δώσει κάποια ανάπαυλα και η κοιλιά στο στόμα, ας κάμει για μας πενθήμερες ανακωχές, αυτή που πάντοτε απαιτεί και ουδέποτε σταματά, αυτή που σήμερα παίρνει και αύριο λησμονεί. Όταν χορτάσει, φιλοσοφεί περί εγκρατείας, όταν αδειάσει λησμονεί τις φιλοσοφικές δοξασίες.
8. Η νηστεία δεν γνωρίζει την φύση του δανείου· δεν μυρίζει από τόκους η τράπεζα του νηστευτή· δεν πνίγουν το ορφανό παιδί οι πατρικοί τόκοι του νηστευτή, σαν φίδια περιπλεκόμενα. Και διαφορετικά η νηστεία γίνεται αφορμή για ευφροσύνη. Διότι όπως η δίψα γλυκό το ποτό καθιστά, και η πείνα που προκλήθηκε κάνει ευχάριστο το τραπέζι, ετσι και την απόλαυση των φαγητών φαιδρύνει η νηστεία. Διότι με το να παρεμβληθεί στο μέσο και να διακόψει την συνέχεια της τρυφής, θα κάμει ώστε να σου φανεί η λήψη της τροφής επιθυμητή σαν απόδημη. Ώστε εάν θέλεις για τον εαυτό σου να ετοιμάσεις επιθυμητή τράπεζα, δέξου την μεταβολή που προέρχεται από τη νηστεία. Συ δε περικυκλωμένος πάρα πολύ από την τρυφή, έχεις ξεχάσει τον εαυτό σου αμαυρώνοντας την απόλαυση και από φιληδονία εξαφανίζοντας την πραγματική ευχαρίστηση. Διότι, τίποτε δεν υπάρχει τόσον επιθυμητό, ώστε να μην καταφρονείται με την συνεχή απόλαυση. Εκείνων δε που είναι σπάνια η απόκτηση, αυτών η απόλαυση γίνεται περισπούδαστη. Έτσι και ο κτίστης μας επενόησε με την ποικιλία στη ζωή να παραμένει σε μας η χάρη αυτών που έχουν δοθεί. Δεν βλέπεις ότι και ο ήλιος είναι λαμπρότερος μετά την νύκτα; Και η αγρυπνία γλυκύτερη μετά τον ύπνο; Και η υγεία πιο επιθυμητή μετά την πείρα των αντιθέτων; Και η τράπεζα λοιπόν είναι πιο ευχάριστη μετά τη νηστεία· όμοια μεν στους πλουσίους και σ'αυτούς που παρέχουν πλούσια γεύματα και στους λιτούς και στους πρόχειρους κατά την δίαιτα.
9. Να φοβάσαι το παράδειγμα του πλουσίου. Εκείνον παρέδωσε στο πυρ η συνεχής τρυφή. Διότι αν και δεν κατηγορήθηκε για αδικία, αλλά για τρυφηλή ζωή, ετηγανιζόταν στην φλόγα της καμίνου. Για να σβήσουμε λοιπόν το πυρ εκείνο, χρειάζεται νερό. Kαι όχι μόνον για τα μέλλοντα πράγματα ειναι ωφέλιμος η νηστεία, αλλά και σ' αυτή την σάρκα πιο επωφελής. Διότι oι μεγάλες παχυσαρκίες έχουν υποτροπές και μεταπτώσεις, οπότε η φύση κάμπτεται και αδυνατεί να σηκώσει το βάρος της παχυσαρκίας.
Η αξία του νερού για την υγεία.
Πρόσεχε μη τυχόν τώρα, αποστρεφόμενος το νερό, επιθυμήσεις ύστερα μία σταγόνα, όπως και ο πλούσιος (Λουκ. 16, 24). Κανείς δεν εμέθυσε από το νερό. Κανενός δεν επόνεσε το κεφάλι διότι εβαρύνθηκε από το νερό. Κανείς δεν εχρειάσθηκε ξένα πόδια πίνοντας νερό. Κανενός τα πόδια δεν εδέθησαν, κανενός τα χέρια δεν αχρηστεύθηκαν, ποτιζόμενα με νερό. Διότι η ελαττωματική πέψη, που ακολουθεί αναγκαστικά στους ζώντες με τρυφηλότητα, αυτή φέρνει τα φοβερά νοσήματα στα σώματα. Το χρώμα του νηστεύοντος σεμνό, δεν κοκκινίζει αδιάντροπα, αλλά είναι στολισμένο με την σώφρονα χλωμάδα· οφθαλμός πράος, βάδισμα σεμνοπρεπές, πρόσωπο σοβαρό που δεν ασχημίζει με το ακόλαστο γέλιο, λόγια μετρημένα, καρδιά καθαρή. Θυμήσου τους αγίους όλων των αιώνων, «για τους οποίους δεν ήταν άξιος ο κόσμος» που εγύριζαν «φορώντας δέρματα προβάτων και δέρματα γιδιών, έχοντας στερήσεις, θλίψεις, κακουχίες» (Εβρ.11, 37-38). Εκείνων να θυμάσαι την διαγωγή, εάν ακριβώς επιζητείς να είσαι με το μέρος τους.
Παραδείγματα νηστείας, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο Κύριος και ο Απ. Παύλος.
Τι ανάπαυσε τον Λάζαρο στους κόλπους τον Αβραάμ; Όχι η νηστεία; Ή ζωή δε του Ιωάννου υπήρξε μιά συνεχής νηστεία· ο οποίος δεν είχε κρεββάτι, ούτε τραπέζι, ούτε καλλιεργήσιμη γη, ούτε βόδι για όργωμα, ούτε αρτοποιό, ούτε τίποτε άλλο από τα πράγματα της ζωης. Για τούτο «μεταξύ των γεννηθέντων από τις γυναίκες μεγαλύτερος δεν έχει αναφανεί άλλος από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή» (Ματθ. 11, 11). Τον Παύλο μαζί με τα άλλα και η νηστεία, που απαρίθμησε στά καυχήματα για τις θλίψεις του, τον ανέβασε στον τρίτο ουρανό (Β' Κορινθ. 11, 27· 12, 2). Ο πρώτος δε για όσα έχουμε πει, ο Κύριος μας, αφού οχύρωσε με νηστεία την σάρκα, που επήρε για χάρη μας, έτσι εδέχθηκε σ' αυτή (Ματθ. 4, 2) του διαβόλου τις προσβολές, και για να μας διδάσκει να ετοιμαζόμαστε με νηστείες και να γυμναζόμαστε για τους αγώνες κατά των πειρασμών, και για να προσφέρει στον αντίπαλο με την στέρηση κατά κάποιο τρόπο λαβή. Απρόσιτος θα ήταν σ' αυτόν λόγω του ύψους της θεότητος, εάν με την φτώχεια δεν είχε κατεβή προς το ανθρώπινο. Επανερχόμενος λοιπόν στους ουρανούς, έφαγε, για να πιστοποιήσει την φύση του αναστάντος σώματος. Συ δε παραπαχαίνοντας τον εαυτό σου και όντας πολύσαρκος, δεν γίνεσαι μαλθακός; Εξασθενίζοντας δε το νου με ατροφία, για τα σωτήρια και ζωοποιά διδάγματα μπορείς να μιλήσεις; Ή αγνοείς ότι, όπως σε πολεμική παράταξη, η συμμαχία με τον άλλον φέρνει την ήττα του αντιπάλου, έτσι και αυτός που συμμαχεί με την σάρκα, ανταγωνίζεται το πνεύμα και αυτός που πηγαίνει με την παράταξη του πνεύματος υποδουλώνει την σάρκα; «Διότι αυτά μεταξύ τους είναι αντίθεται» (Γαλατ. 5, 17). Ώστε, εάν θέλεις να κάνεις ισχυρό το νου, να δαμάσεις την σάρκα με τη νηστεία. Διότι αυτό είναι εκείνο που λέγει ο απόστολος· ότι «όσον ο εξωτερικός άνθρωπος φθείρεται, τόσον ο εσωτερικός ανακαινίζεται» (Β' Κορ.4,16)· και το· «όταν ασθενώ, τότε είμαι δυνατός» (Β' Κορινθ. 12, 10). Δεν θα περιφρονήσεις τα φαγητά που χάνονται; Δεν θα επιθυμήσεις την τράπεζα της βασιλείας, την οποία εξάπαντος η εδώ νηστεία θά εξωραΐσει; Αγνοείς ότι με την αμετρία του χορτασμού ετοιμάζεις για τον εαυτό σου παχύ τον βασανιστή σκώληκα; Διότι ποιος απ' αυτούς που ζουν με πλούσια τροφή και διαρκή τρυφή εδέχθηκε κάποια κοινωνία πνευματικού χαρίσματος; Ο Μωυσής για να λάβει δεύτερη νομοθεσία εχρειάσθηκε μία ακόμη δεύτερη νηστεία. Στους Νινευίτες, εάν και τα ζώα δεν είχαν νηστεύσει, δεν θα είχαν διαφύγει την απειλή της καταστροφής (Ιωνάς 3, 4-10). Ποίων τα σώματα έπεσαν στην έρημο; (Εβρ. 3, 17). Όχι αυτών που επιζητούσαν την κρεοφαγία; (Αριθμ.11, 33). Εκείνοι μεν έως ότου είχαν αρκεσθεί στο μάννα και στο νερό που βγήκε από την πέτρα, ενικούσαν τους Αιγυπτίους, περπατούσαν μέσα από την θάλασσα. «Δεν υπήρχε στις φυλές τους κανένας που δεν μπορούσε να περπατήσει» (Ψαλμ. 104, 37)· επειδή δε εθυμήθηκαν τα κρέατα στους λέβητες (Έξοδ.16, 3) και εστράφησαν με τις επιθυμίες τους στην Αίγυπτο, δεν είδαν την γη της επαγγελίας.
Η πολυφαγία ατονεί την πνευματικότητα του ανθρώπου.
Δεν φοβείσαι το παράδειγμα; Δεν φρίττεις για την πολυφαγία, μήπως σε αποκλείσει από τα ελπιζόμενα αγαθά; Αλλ' ούτε ο σοφός Δανιήλ θα έβλεπε τα οράματα, εάν με τη νηστεία δεν έκανε καθαρότερη την ψυχή. Διότι από την παχειά τροφή κατά κάποιο τρόπο καπνώδεις αναθυμιάσεις ανερχόμενες, σαν πυκνό σύννεφο, διακόπτουν τις ελλάμψεις που έρχονται από το Άγιο Πνεύμα στο νου. Εάν δε και αγγέλων υπάρχει κάποια τροφή, είναι ο άρτος, καθώς λέγει ο προφήτης· «άρτον αγγέλων [«Είναι η λογική και ουράνιος δύναμη που διατρέφονται οι άγγελοι», εξηγεί ο Μ. Αθανάσιος (βλέπε τόμος 6ος σελ.262. Ε.Π.Ε.). Δεν έχει καμμία σχέση με την υλική τροφή του ανθρώπου] έφαγεν ο άνθρωπος» (Ψαλμ. 77, 25). Όχι κρέας, ούτε οίνος, ούτε όσα είναι στην φροντίδα των δούλων της κοιλιάς. Η νηστεία είναι όπλο για την εκστρατεία κατά των δαιμόνων. «Διότι το γένος αυτό δεν εξέρχεται, παρά μόνον με την προσευχή και τη νηστεία» (Μάρκ. 9, 28).
Η εγκράτεια δεν υπάρχει χωρίς τη νηστεία.
Kαι τα μεν αγαθά που προέρχονται από τη νηστεία είναι τόσα πολλά· ο δε κορεσμός είναι η αρχή των πτώσεων. Διότι συγχρόνως εισορμά με την τρυφή και την μέθη και τα ποικίλα καρυκεύματα κάθε είδος κτηνώδους ακολασίας. Απ' εδώ οι άνθρωποι γίνονται ίπποι θηλυμανείς» (Ιερεμ.5, 8) από τον οίστρο της τρυφής που γεννάται στην ψυχή. Oι διαστροφές της φύσεως προέρχονται από τους μεθύσους, που επιζητούν την μεν γυναίκα στον άνδρα, τον δε άνδρα στην γυναίκα. H νηστεία όμως γνωρίζει όρια και στα έργα του γάμου και τιμωρώντας την αμετρία των επιτρεπομένων από το νόμο, επιφέρει σύμφωνη ανάπαυλα, για να αφιερωθούν στην προσευχή (Α' Κορινθ.7, 5).
Η αληθινή νηστεία είναι αποξένωση από τα κακά.
10. Μη λοιπόν περιορίζεις το καλό της νηστείας στην αποχή μόνον από τα φαγητά. Διότι η αληθινή νηστεία είναι αποξένωση από τα κακά. «Νά λύσεις τα δεσμά της αδικίας» (Ησ. 63, 6)· συγχώρησε τον πλησίον για την λύπη, συγχώρησέ τον για τα χρέη. «Να μη νηστεύετε χάριν διαμάχης και φιλονικίας» (Ησ. 63, 4). Δεν τρώγεις κρέατα, αλλά τρώγεις τον αδελφό σου. Δεν πίνεις οίνο, αλλά δεν είσαι εγκρατής στις ύβρεις. Περιμένεις το βράδυ για να λάβεις τροφή, αλλά ξοδεύεις την ημέρα στά δικαστήρια. «Αλλοίμονο σ' αυτούς που δεν μεθούν με κρασί» (Ησ. 28, 1).
Τι είναι ο θυμός, η λύπη και ο φόβος.
Ο θυμός είναι η μέθη της ψυχής, διότι την κάνει παράφρονα οπως ο οίνος. Η λύπη είναι μέθη και αυτή, διότι καταπνίγει την διάνοια. Ο φόβος είναι άλλη μέθη, όταν συμβαίνει εκεί που δεν πρέπει. «Διότι, από τον φόβο, λέγει, του εχθρού να απαλλάξεις την ψυχή μου» (Ψαλμ.63, 2). Kαι γενικά, καθένα από τα πάθη που παραλογίζει το νου δικαίως θα ονομαζόταν μέθη. Σκέψου, παρακαλώ, τον οργιζόμενο πώς μεθά από το πάθος. Δεν είναι ο ίδιος κύριος του εαυτού του· αγνοεί τον εαυτό του, αγνοεί τους παρόντες, σαν να μάχεται μέσα στη νύχτα τα πιάνει όλα, σκοντάφτει σ' όλα, δεν ξέρει τι λέγει, είναι δυσκολοσυγκράτητος, υβρίζει, κτυπά, απειλεί, ορκίζεται, κραυγάζει, ξεσχίζεται. Απόφυγε αυτή την μέθη, μήτε να καταδεχθείς την μέθη από τον οίνο. Να μην περιφρονήσεις την υδροποσία από την οινοποσία. Να μην σε οδηγήσει η μέθη στη νηστεία. Δεν υπάρχει είσοδος στη νηστεία από την μέθη· ούτε βέβαια από την πλεονεξία στην δικαιοσύνη, ούτε από την ακολασία στη σωφροσύνη, ούτε, για να πω γενικά, από την κακία στην αρετή. Άλλη είναι η θύρα για τη νηστεία.
Η μέθη εισάγει στην ακολασία και η εγκράτεια στη νηστεία.
Η μέθη εισάγει στην ακολασία, και η εγκράτεια στη νηστεία. Ο αθλητής προγυμνάζεται, ο νηστευτής προεγκρατεύεται. Μη θέτεις την μέθη προ των πέντε ημερών, σαν να εκδικείσαι τις ημέρες, ούτε σαν να εξαπατάς με σοφίσματα του νομοθέτη. Καθ' όσον μάλιστα ανώφελα κοπιάζεις, το μεν σώμα να διαλύεις, ούτε δε να παρηγορείσαι για την στέρηση. Η αποθήκη είναι αναξιόπιστη, αντλείς σε τρυπημένο πιθάρι. Διότι ο μεν οίνος διαρρέει, τρέχοντας τον ίδιο δρόμο, η δε αμαρτία παραμένει. Ο δούλος δραπετεύει όταν τον κτυπά ο κύριος, συ όμως παραμένεις στον οίνο, που καθημερινά σου κτυπά το κεφάλι; Μέτρο άριστο της χρήσεως του οίνου, η ανάγκη του σώματος (Α' Τιμ. 5, 23). Εάν δε φύγεις έξω από τα όρια, αύριο θα είσαι με βαρύ κεφάλι, θα χάσκεις, θα ζαλίζεσαι, θα μυρίζεις κρασίλα· όλα θα σου φαίνονται ότι γυρίζουν, όλα ότι κλονίζονται. Η μέθη βέβαια ύπνο μεν φέρει, αδελφό τού θανάτου, εγρήγορση δε που μοιάζει με όνειρα.
11. Άραγε γνωρίζεις ποιος είναι αυτός που πρόκειται να υποδεχθείς; Αυτός που μας υποσχέθηκε, ότι «εγώ και ο πατέρας θα έλθουμε, σ' αυτόν και θα κατοικήσουμε μαζί» (Ιωάν. 14, 23). Γιατί λοιπόν δείχνεις προτίμηση στη μέθη και κλείνεις την είσοδο στον Δεσπότη; Γιατί προτρέπεις τον εχθρό να προκαταλάβει τα οχυρώματά σου; Η μέθη δεν υποδέχεται τον Κύριο· η μέθη απομακρύνει το άγιο Πνευμα. Διότι ο μεν καπνός αποδιώχνει τις μέλισσες, ή κραιπάλη αποδιώχνει τα πνευματικά χαρίσματα.
Η κοινωνική σημασία της νηστείας.
Η νηστεία είναι η ευπρέπεια της πόλεως, η σταθερότητα της αγοράς, η ειρήνη των σπιτιών, η σωτηρία των υπαρχόντων. Θέλεις να δεις την μεγαλοπρέπειά της; Σύγκρινε, παρακαλώ, την σημερινή εσπέρα με την αύριο και θα δεις να μεταπίπτει η πόλη από την ταραχή και την ζάλη σε βαθειά γαλήνη. Εύχομαι δε η σημερινή να μοιάζει με την αυριανή κατά την σεμνότητα και η αυριανή να μην υπολείπεται σε φαιδρότητα από την σημερινή. Ο δε Κύριος που μας οδήγησε σ'αυτή την περίοδο του χρόνου, είθε να μας χαρίσει, κατά κάποιο τρόπο σαν αγωνιστές, αφού επιδείξουμε στους προκαταρκτικούς αγώνες την στερεότητα και την δύναμη της καρτερίας, να φθάσουμε και στην κυρία ημέρα των στεφάνων· τώρα μεν της αναμνήσεως του πάθους του Σωτήρος, στον μέλλοντα δε αιώνα, της ανταποδόσεως αυτών που έχουμε εμείς ζήσει κατά την δίκαιη κρίση αυτού του Χριστού, διότι σ' αυτόν ανήκει η δόξα στους αιώνες. Αμήν.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ"



O Holy and Great Archangel of God Michael, who standest, as the first of the Angels, before the ineffable and super-substantial Trinity; who art placed as a watcher and keeper over the human race; who hast with thine armies crushed the head of the proud Lucifer in the heavens and brought forever to shame his wickedness and treachery on earth!To thee we have recourse in faith, and thee we entreat with love: be thou an indestructible shield and firm rampart for the holy Church and the Orthodox Christians, guarding them by the lightning power of thy sword from all enemies visible and invisible.Be thou a guardian Angel, a wise counsellor and companion of the Christian people, bringing them enlightenment, strength, joy, peace and consolation.Be thou a leader and a companion in battle to those who strive for the Orthodox Faith, so that all who fight against us may know that God and His holy Angels are with us.Forsake us not, O Archangel of God, with thy help and protection, who today glorify thy holy name: for behold, even if we are have sinned greatly, nevertheless we would not perish in our misdeeds, but rather turn to the Lord and be enlivened by Him unto good works.Illumine our minds with the light of God, which ever shineth on thy lightning-like brow, that we may come to understand what the good and perfect will of God for us is, and know all that we must do, and all that we must despise and shun.Strengthen, by the Lord’s grace, our weak will and infirm intention, so that, confirmed in the law of the Lord, we may cease to be cast about by worldly thoughts and lusts of the flesh, or like thoughtless children to be drawn by the perishing glamour of this world, lest by corruptible and earthly things we foolishly forget the eternal and the heavenly.And above all these things, ask for us from on high the spirit of true repentance, unfeigned sorrow before God, and contrition for our sins, so that we may spend the days that remain of this passing life, not in pleasing ourselves and serving our passions, but rather in effacing the evils we have committed, by the tears of faith and heartfelt contrition, by striving for purity and the holy works of mercy.And when the time of our demise shall approach, and of our liberation from this body of clay, leave us not, O Archangel of God, without defense against the spirits of evil under heaven, who surround us to close off the ascent on high for human souls; so that, guarded by thee, without stumbling we may attain unto those glorious habitations of Paradise, where there is neither sadness nor sighing, but life without end, and may be granted to see the light-filled Face of our all-good Lord and Master, falling with tears at His feet, crying out in joy and gladness:Glory to Thee, our most dear Redeemer, Who for Thy great love toward us unworthy ones hast seen fit to send Thine Angel as a minister of our salvation.Amen.
Excerpted from the Akathist to the Archangel

ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ "ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΩΝ "ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ



Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την πίστη,πίστεως και λειτουργικά θέματα

Ένα χρήσιμο γλωσσάριο από τη σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ποιος είναι αληθινός Χριστιανός;
Τί είναι πίστη;
Τι είναι το Σύμβολο της Πίστεως;
Τι είναι η Εκκλησία;
Τι είναι τα Μυστήρια;
Ποιο είναι το Ιερό και Θεόπνευστο Βιβλίο των Χριστιανών;
Τι είναι η Ιερά Παράδοση;
Άλλες λειτουργικές ερωτήσεις:
Οι Άγιες Εικόνες Το Κερί Το Θυμίαμα Το Λάδι Το Νάμα Η Προσφορά Το Αντίδωρο Τα Κόλλυβα Ο Σταυρός Η Προσευχή Οι Ιερές Ακολουθίες Ο Αγιασμός Η Αρτοκλασία Η Αγρυπνία Η Παράκληση Η Κηδεία Το Μνημόσυνο

Αληθινός χριστιανός, είναι ο άνθρωπος εκείνος που πιστεύει στην Αγία Τριάδα. Στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Έχει αποδεχθεί και έχει ομολογήσει ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο Θεάνθρωπος Ιησούς, ο Εμμανουήλ και πως είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου. Είναι βαπτισμένος στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και χρισμένος με (Άγιο Μύρο) τις δωρεές και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Με τη ζωή του και τις πράξεις του προσπαθεί καθημερινά να προκόπτει πνευματικά και να γίνει ζωντανό μέλος της Εκκλησίας, της Παγκόσμιας κοινότητας των πιστών αδελφών χριστιανών. Όλοι οι χριστιανοί είναι αδελφοί και μέλη της Εκκλησίας την οποία ίδρυσε ο Χριστός πάνω στο Σταυρό, χύνοντας το πανάγιο Αίμα Του.
Πίστη σημαίνει ασφάλεια γι' αυτό που ελπίζουμε και βεβαιότητα γι' αυτά που δε βλέπουμε. (Εβρ. 11,1)Πίστη είναι η αποδοχή του Θεού όπως μας αποκαλύπτεται.Δεν δημιουργούμε εμείς την πίστη στο Θεό. Μας την δίνει ο ίδιος.Πίστη είναι ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη στο Θεό, τον Κύριο του ουρανού και της γης.Εμπιστοσύνη σημαίνει ότι δέχομαι χωρίς αμφιβολία ότι ο Θεός εκπληρώνει τις υποσχέσεις Του.Η πίστη είναι απόλυτη υπακοή στο Θεό.Υπακοή σημαίνει ότι εφαρμόζω τις εντολές του Θεού. π.χ. Υπακοή της Παναγίας.Γνήσια πίστη είναι θαρραλέα ομολογία με λόγια και με έργα.Σήμερα όλοι διακηρύττουν τις πεποιθήσεις τους. Γιατί να αρνείται ο Χριστιανός.Η πίστη δεν είναι συναίσθημα, αλλά γνώση του θεού. Η πίστη είναι ΛΟΓΙΚΗΗ πίστη είναι προσωπική απάντηση του ανθρώπου στην κλήση του Θεού για σωτηρία.Και οι δαίμονες πιστεύουν.Η πίστη είναι απαραίτητη για τη ζωή.Η γνώση δεν καταργεί την πίστη.Ο άνθρωπος πιστεύει περισσότερα από όσα βλέπει.Αίτια απιστίας. 1. Άγνοια 2. Προκατάληψη 3. Αδιαφορία 4. Εγωισμός 5. Κακή εκπροσώπηση του Χριστιανισμού. 6. Ένοχη συνείδηση.

Το Σύμβολο της Πίστεως είναι σύντομη ομολογία της πίστεώς μας μέσα στην οποία παρουσιάζονται περιληπτικά, με σαφήνεια και αυθεντικά τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού. Το Σ. της Π. ή αλλιώς Πιστεύω το λέμε κυρίως στο μυστήριο του Βαπτίσματος αλλά και στις άλλες ακολουθίες. Με αυτό αναγνωρίζονται οι βαπτισμένοι από τους αβάπτιστους. Στην αρχή υπήρχαν πολλά Σύμβολα. Των Αποστόλων, Του Αγίου Αθανασίου κ.λ.π. Αυτό που έχουμε σήμερα λέγεται Σύμβολο της Νίκαιας και της Κπολης γιατί θεσπίστηκε στις Α΄ και Β΄ Οικουμενικές Συνόδους και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιούν όλες οι χριστιανικές ομολογίες. Αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πρέπει να πιστεύει κάθε ορθόδοξος χριστιανός. Αποτελείται από 12 άρθρα (στίχους). Τα 7 πρώτα έγιναν στην Α΄ Οικ. Σ. Τα υπόλοιπα 5 στη Β´. Στα 9 πρώτα άρθρα κυριαρχεί το ρήμα " πιστεύω " στο 10 το ρήμα " ομολογώ " στα 11 κ 12 " Προσδοκώ ". Το 1ο άρθρο αναφέρεται στον Πατέρα. Από το 2ο μέχρι το 7ο στον Υιό. Το 8ο στο Άγιο Πνεύμα. Το 9ο στην Εκκλησία. Το 10ο στο Βάπτισμα. Το 11ο στην Ανάσταση των νεκρών. Το 12ο στην Δευτέρα Παρουσία.

Η Εκκλησία είναι Παγκόσμια κοινότητα ανθρώπων, το σύνολο των πιστών του Θεού που: ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ το Χριστό ως Σωτήρα μέσω της λειτουργίας των μυστηρίων και της Αγίας Γραφής. ΔΙΑΚΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ μέσω των καλών πράξεων και προσευχών, όπως ο Χριστός θέλει.ξεκινάει με την ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ όταν το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε στους Αποστόλους. Συνεχίζει το έργο της στις μέρες μας και θα συνεχίζει στους αιώνες των αιώνων. είναι δε: ΜΙΑ γιατί στηρίζεται στην ενότητα του Ενός Θεού. (Πατέρα, Υιού και Αγίου Πνεύματος). ΑΓΙΑ γιατί ο Θεός είναι Άγιος. ΚΑΘΟΛΙΚΗ γιατί ζει την πληρότητα της Θείας Αλήθειας και περιλαμβάνει όλους τους πιστούς Χριστιανούς, όλων των εποχών και από όλα τα μέρη του κόσμου. ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ γιατί διατηρεί ανόθευτη και απαραχάρακτη την Αποστολική διδασκαλία και Παράδοση.

ΜΥΣΤΗΡΙΑ:
Τα μέλη της Εκκλησίας για να αγιαστούν, είναι απαραίτητο να μετέχουν στα μυστήριά της. Μυστήρια στη χριστιανική ορολογία είναι ιερές τελετές, με τις οποίες μεταδίδεται στον άνθρωπο η χάρη του Θεού. Όλα τα μυστήρια είναι επτά.

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ Η ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ (Εξομολόγηση) ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ Ο ΓΑΜΟΣ

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ
Είναι το μυστήριο της εισόδου του ανθρώπου στην Εκκλησία. Με το Βάπτισμα γίνεται η μύηση στο Χριστό και στην Εκκλησία. Συνήθως γίνεται στην παιδική ηλικία. Ο ιερέας βυθίζει το παιδί τρεις φορές στο νερό, μία στο όνομα του Πατρός, μία στο όνομα του Υιού και μία στο όνομα του Αγίου Πνεύματος. Αυτή η κίνηση του βυθίσματος, συμβολίζει την τριήμερη ταφή και ανάσταση του Κυρίου. Συμβολίζει όμως και τον θάνατο του παλαιού ανθρώπου και την ανάσταση και γέννηση του καινούργιου στο καινούργιο Βασίλειο του Θεού. Το Βάπτισμα το καθιέρωσε ο ίδιος ο Κύριος με την εντολή που έδωσε στους μαθητές του να πάνε και να κάνουν μαθητές του όλους τους λαούς και να τους βαπτίσουν στο όνομα του πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. (Ματθ. 28,19).

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ
Δεύτερο μυστήριο που τελείται την ίδια ώρα με το βάπτισμα είναι το ΧΡΙΣΜΑ. Χρίεται ο νεοφώτιστος με Άγιο Μύρο στα κύρια μέρη του σώματος (μέτωπο, μάτια, αυτιά, στήθος, πλάτη, χέρια, πόδια ) και δέχεται τα χαρίσματα και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Άγιο Μύρο είναι μια σύνθεση από λάδι και διάφορες αρωματικές ουσίες που συμβολίζουν τα διάφορα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.Παρασκευάζεται και καθαγιάζεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και μοιράζεται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ
Είναι το μυστήριο των μυστηρίων. Το καθιέρωσε ο Κύριος στο Μυστικό Δείπνο, μπροστά στους μαθητές του. Το ψωμί και το κρασί, δύο απλά στοιχεία με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού και γίνονται τροφή για τους πιστούς. Με τη Θεία Κοινωνία ενωνόμαστε με το Χριστό και ο Χριστός ενώνεται μαζί μας και γινόμαστε μέτοχοι της αιώνιας ζωής.

Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ
Με το μυστήριο αυτό, ένας απλός χριστιανός ξεχωρίζεται από τους άλλους πιστούς και αναλαμβάνει τη διακονία της σωτηρίας του λαού του Θεού. Λαμβάνει το δώρο του Αγίου Πνεύματος και της Αποστολικής διαδοχής και συνεχίζει την ιερωσύνη του Χριστού στην Εκκλησία. Ο ιερέας γίνεται πατέρας πνευματικός. Προσεύχεται για μας. Μας βαφτίζει, μας μεταδίδει τα μυστήρια και την ευλογία του Θεού. μας διδάσκει για το Θεό και μας βοηθάει στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Φυσικά και εμείς θα πρέπει να προσευχόμαστε και να τιμούμε τους ιερείς μας.

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Το μυστήριο της συμφιλίωσης και της αγάπης. Μετανοιωμένος ο πιστός χριστιανός, ομολογεί τις αμαρτίες του στον ιερέα και εκείνος με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος τον συγχωρεί και τον βοηθάει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το Θεό.

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ
Είναι ένα προαιρετικό μυστήριο στο οποίο παρακαλούμε τον Κύριο να θεραπεύσει τις ψυχικές και σωματικές αρρώστιες. Μέσω του ευλογημένου λαδιού οι πόνοι και τα βάσανα ενώνονται με αυτά του Χριστού και συγχωρούνται οι αμαρτίες.

Ο ΓΑΜΟΣ
Ένας άνδρας και μια γυναίκα άγνωστοι μεταξύ τους, αποφασίζουν να προχωρήσουν στο δρόμο της κοινής ζωής. Στην αρχή αυτού του δρόμου η Εκκλησία παρακαλεί το Θεό να τους ευλογήσει για να στεριώσουν μια χριστιανική οικογένεια. Τα δαχτυλίδια που τους ευλογεί, συμβολίζουν την αγάπη τους και την ελεύθερη δέσμευση που έχουν μεταξύ τους. Τα στέφανα συμβολίζουν την ευλογία και την συναδελφικότητα στο βασίλειο του Θεού. Τέλος το κοινό ποτήριο συμβολίζει τον κοινό αγώνα και τις κοινές προσπάθειες που έχουν να κάνουν στη ζωή τους.

ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το Ιερό και Θεόπνευστο Βιβλίο των Χριστιανών που έχει μεταφραστεί σε 2500 γλώσσες και διαλέκτους είναι η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Ή ΒΙΒΛΟΣ. Περιέχει γραπτά το λόγο του Θεού και τις πράξεις που έκανε για τη σωτηρία του ανθρώπου και του κόσμου. Χωρίζεται στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Διαθήκη σημαίνει τη συμφωνία που έκανε ο Θεός με τους ανθρώπους για τη σωτηρία τους. Η Παλαιά Διαθήκη έχει 49 μικρότερα βιβλία και η Καινή 27. Οι Εκκλησιαστικές Παραδόσεις, η λειτουργία και η λατρεία, προέρχονται από την ερμηνεία και εξήγηση της αλήθειας που περιέχεται στη Βίβλο.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Είναι η ζωή του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία. Μέσα από την Ι. Παράδοση η Εκκλησία διατηρεί μία ζωντανή συνέχεια με την πίστη την οποία ο Ιησούς δίδαξε στους Αποστόλους και στον κόσμο.
Άλλες λειτουργικές ερωτήσεις :

ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΑΝΑΜΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ Η ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Τα βιβλία των αγραμμάτων. Δείχνουν στους ανθρώπους μια άλλη πραγματικότητα μεταμορφωμένη με τη χάρη και τη δύναμη του Θεού. Απεικονίζουν τα πρόσωπο μόνο του Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων. Η τιμή που αποδίδουμε στις Άγιες εικόνες μεταβαίνει στο εικονιζόμενο πρόσωπο.

ΤΟ ΚΕΡΙ
Μικρή προσφορά και θυσία του χριστιανού στον Άγιο Θεό. Συμβολίζει το Φως του Χριστού, τη φλόγα της πίστεως.

ΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ
Θυσία ευαρεστήσεως προς τον Θεό. Συμβολίζει την ανάταση της ψυχής προς τον Θεό κυρίως όταν προσευχόμαστε.

ΤΟ ΛΑΔΙ
Συμβολίζει το έλεος του Θεού.

ΤΟ ΑΝΑΜΑ
Είναι το κρασί που προσφέρουμε στην Εκκλησία για τη Θεία Ευχαριστία.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Ψωμί ζυμωμένο στο σπίτι, με προζύμι και όχι μαγιά, σε στρογγυλό σχήμα και σφραγισμένο με ειδική ξύλινη σφραγίδα. Παρασκευάζεται για τη Θ. Ευχαριστία.

ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ
Μικρό κομμάτι από προσφορά που μοιράζει ο ιερέας στο τέλος της Θ. Λειτουργίας σε όσους δεν κοινώνησαν.

ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ
Βρασμένο σιτάρι που προσφέρεται στη μνήμη κάποιου Αγίου ή σε μνημόσυνο προσφιλούς μας προσώπου. Συμβολίζει την κοινή Ανάσταση των νεκρών.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
Το σύμβολο του Χριστιανισμού. Με το σημείο του Σταυρού ομολογούμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό και στην Αγία Τριάδα. Κάνουμε το σταυρό μας πάντοτε. Στις προσευχές, στις ιερές ακολουθίες, στα μυστήρια, στο φαγητό, στο δρόμο, όταν περνούμε από μια εκκλησία κ.λ.π.

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Ένα είδος επικοινωνίας με το Θεό. Είναι ο μυστικός αγωγός (καλώδιο), που συνδέει τον άνθρωπο με τον Δημιουργό του. Υπάρχουν δύο τύποι προσευχής:α) Ιδιωτική, προσωπική, οικογενειακή. β) Δημόσια προσευχή, που γίνεται στο Ναό.

ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ
Λατρευτικές τελετές της εκκλησίας που περιλαμβάνουν προσευχές, ψαλμούς, ικεσίες, αγιογραφικά αναγνώσματα και ύμνους. Τέτοιες είναι:

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Ακολουθία που τελείται σε διάφορες ανάγκες. Αγιάζουμε τους ανθρώπους, τα σπίτια μας, τα καταστήματά μας, τα χωράφια μας, τα ζώα μας και ό,τι άλλο.

Η ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ
Ευλογία των βασικών καρπών της γης, του σιταριού, του κρασιού και του λαδιού. Τελείται τις μεγάλες γιορτές κυρίως στον εσπερινό σε ανάμνηση της ευλογίας των πέντε άρτων από το Χριστό στην έρημο.

Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ
Ακολουθία που γίνεται τις βραδυνές ώρες.

Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Ακολουθία που ψάλλεται σε διάφορες περιστάσεις και αναφέρεται κυρίως στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Η ΚΗΔΕΙΑ
Ακολουθία που γίνεται όταν κοιμηθεί κάποιος χριστιανός.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
Προσευχή για τους κεκοιμημένους.

ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ ΒΑΣΙΛΕΑ ΣΑΛΗΜ=ΕΙΡΗΝΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ.

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ...




ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ"ΤΩΝ ΕΝΑΡΕΤΩΝ ΑΛΛΑ ΨΕΥΔΟΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΒΑΡΩΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ...ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ

Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΓΗ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΝΟΗ"ΔΕΣΠΟΤΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΩΝ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΜΑΡΤΩΛΟ"
ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΔΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ(ΚΑΘ ΟΜΟΙΟΣΙΝ) ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗ ΒΑΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ.Η ΛΕΞΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ(ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΟΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ).ΟΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΒΕΛΗ ΜΕ ΤΟΞΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ.
ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΠΟΥ ΑΣΤΟΧΕΙ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ,ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ,ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΩΝ ΕΦΕΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ(ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΝ ΓΕΝΕΙ.ΒΛΕΠΕ "ΖΩΝΤΑΝΟΙ" -"ΝΕΚΡΟΙ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ).ΕΤΣΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ-ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ:<<Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ>>.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ:
<<ΑΜΑΡΤΑΝΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ,ΑΛΛΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ >>.ΟΙ ΔΕ ΑΜΑΡΤΑΝΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΕΜΕ(ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ)ΑΣΕΒΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΑΥΤΩΝ ΨΥΧΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΩΣΙ ΘΑΝΑΤΟΝ)(ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ Η' 36).ΕΞΑΛΟΥ Η ΣΤ (6 Η') ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ <<ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ>>.ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΡΘΑ(ΟΡΘΟΔΟΞΑ) ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΞ(Ω)-ΟΜΟΛΟΓΗΣΗ:(ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ,ΠΑΡΑ ΕΑΝ ΑΠΟΧΤΗΣΕΙ ΕΧΘΡΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ.ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΞΟΜΟΛΗΓΗΘΕΙ.ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΝ ΕΧΘΡΑ ΤΗς ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ(ΣΑΝ ΑΡΕΤΗ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ),Η ΔΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ,ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΑΙΣΧΥΝΗ (ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΦΙΣ-ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΕΜΠΑΘΩΝ ΕΞΕΩΝ)."ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ".

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

http://mo-buffgov.blogspot.com/


ΗΣΟΥΝΑ ΜΕΣΑ ΜΟ-ΜΠΑΦ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΟΡΦΥΡΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΑΣ...ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΥΠΟ ΣΟΥ Η ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΣΥΝΑΜΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΣΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ...(ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟ ΤΩΝ ΜΟ-ΜΠΑΦ ΠΡΩΤΥΠΑ ΚΑΙ ΚΑΚΕΚΤΥΠΑ)

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ"

http://foskosmoy.blogspot.com/ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ.ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ...
http://galactic-diplomacy.blogspot.com/

"ΝΟΕΡΑ" Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ "ΗΔΟΝΗ"ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΗΔΟΝΟΧΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ ΗΔΟΝΙΣΤΗ...

ΑΝ Η ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ,ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΩΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΠΟΗΜΕΝΗ.ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ.ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΗΔΟΝΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΣ(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ)ΕΙΣΧΩΡΗΣΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΚΑΤΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΔΥΝΗ,ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ,ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ-ΨΥΧΙΚΟΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗς ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΗΔΟΝΗΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ "ΗΔΟΝΗ-ΟΔΥΝΗ"

μυνημα αλλαγης σκεψης και πλευσης ¨"ιστολογιου"

Μετα απο πολυ σκεψη και κοντρες με δηθεν "μυστες" του αντιχριστου(κθουλο-παλαιο-συμμορια πνευματικων ληστων των θησαυρων των καστρων της ψυχης και του σωματος)το παρων ιστολογιο κατεληξε στο συμπερασμα πως δεν θελει να εμψυχωσει ευσεβης ποθους ουτε ναζιστων αλλα ουτε και μασονων ιλλουμινατο-ναιτο-σατανιστων πιονιων της αβυσσου γι'αυτο θα παραμεινει στην εσχατολογια ψαχνωντας αληθινους μαχητες και οχι κατα φαντασιαν ηρωες αλλα στην πραγματικοτητα δειλους/ες πλυστρες εγκεφαλων και χειραγωγους ανθρωπων και συνειδησεων...μεσω μυστικιστικο-τεχνομαγικων μεσων υποταγης εικονων θεου.Οσον αφορα το τι υποσχεται ο σατανας στους υποτακτικους του μπορουν να παρουν και σαν παραδειγμα τον γνωστο αυτοχειρα καγκελλαριο Αδολφο χιτλερ φανατικο υποστηρικτη του τριπτυχου ανοδος-θριαμβος-πτωση απο την ματαιοτητα της ζωης και της φιλοδοξιας(ανοδος)σε ανωτερα κοινωνικα στρωματα-(θριαμβος)μεσω απατης,αλεξιπτωτιστων της πολιτικης...(πτωση)στην ματαιοτητα της αυτοδικαιωσεως και αυτοθεωσεως της σαρκας...που σαρκοπειται η ψυχη και ο κυβερνητης νους δεν καθοδηγει αλλα καθοδηγειται απο τα αλογα παθη τα πραγματικα σατανοκινουμενα προς ενεργειακη ικανοποιηση των αλλοφυλων εχθρων του γενους των ανθρωπων(σε μια παρενθεση η ευρεως επιστημονικα αποδεκτη ετυμολογηση της λεξης ανθρωπος εκτος βεβαια απο το ανω-θρωσκω ειναι και η ακολουθη ανδρ-ωπος(οψη-ανδρα) σε αντιθετη σχεση με φυλη/ες των δαιμονων που με λυσσα πολεμουν την ανθρωποτητα ως κατεξοχην επιστημονες της πονηρας σοφιας και ως μεγαλοι διδασκαλοι της υπερστοας του εωσφορου σε τροχια γυρω απο την γη με την κωδικη ονομασια μαυρη στοα οπου εκπαιδευονται οι σοφοι της σιων=ηλιος και σοφια ειναι η μαγεια κατα αυτους δηλαδη ειναι οι σοφοι στην τεχνη του εωσφορικου(υιος αυγης) δυναμικου του μαυρου ηλιου στην γη της καρδιας οπου παιζεται ολο το παιχνιδι...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟΣ "ΜΑΧΗΣ"


Η ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ 6:11-13

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

αστρικο σχεδιο επιχειρηση "εψιλον"

ΧΩΡΙΣ "ΣΧΟΛΙΑ"


ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ "ΕΨΙΛΟΝ"

ΜΠΕΒΑΤΡΟΝ ΚΑΙ ΓΚΙΟΛΒΑΣ...


ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΜΠΕΒΑΤΡΟ ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΣΚΕΨΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΣΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΨΙΛΟΝ)-+-(ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΕΝΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟ-ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ Γ.ΓΚΙΟΛΒΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ!ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΦ ΣΟΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΟΥ ΚΡΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΓΩΝΩΘΕΤΗΣ ΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΓΗ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΕΥΧΩΜΕΘΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΝΙΩΘΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΘΑΚΗ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΕΥΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΒΡΗΚΕΣ.ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΕΒΟΜΕΘΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΤΙΣΜΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ,ΜΑΣ ΜΙΣΗΣΕΣ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ <<ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΞΕΚΛΙΝΑΝ ΑΜΑ ΕΙΧΡΕΙΩΘΗΣΑΝ>>ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΩΣ Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ...ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΩΝ.ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΚΤΗΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΣ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΟΧΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΔΟΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ.!!ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΒΡΑΧΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΣΚΟΤΟΣ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΝΗΜΕΣ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΙΣ,ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΩΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΧΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΟΣΔΟΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Υ.Γ.1
ΤΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ...Η ΑΛΛΗΣ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΟΣΕΩΣ,ANYWAY ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΚΙΕΣ ,Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙΑ.

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΕΨΙΛΟΝ"

Ο Ηλίας μετά από αρκετό καιρό απουσίας επέστρεψε και μου έφερε νέα. Προσπαθώντας να βρεί τα ίχνη του Λόρδου Μπάυρον και την ανάμιξη του στον Εμφύλιο του '40, ταξίδεψε στην Αγγλία και τη Γερμανία. Ο Λόρδος ενόσω βρισκόταν εν ζωή σιχαινόταν την παγκοσμιοποιηση και την Νέα Τάξη, πράγμα που φαίνεται καθαρά στην ακόλουθη μελέτη http://cambridgeforecast.wordpress.com/2008/09/26/canto-12-of-lord-byrons-don-juan-as-a-critique-of-globalization-and-the-rothschilds/. Μετά τον "θάνατό" του στην Ελλάδα κατά την Επανάσταση, επέστρεψε στην Βόρεια Ευρώπη όπου βοήθησε στην ίδρυση αρκετών αποκρυφιστικών ταγμάτων, τόσο για την ανεύρεση δωρητών αίματος και ακολούθων όσο και για την μετάδοση της φιλοσοφίας του, διαστρευλωμένης βέβαια μετά την μετατροπή του σε απέθαντο. Επηρέασε τους μεταγενέστερους του και έθεσε την βάση για τον Σοσιαλιστικό Εθνικισμό. Ένας μαθητής του ηταν και ο γνωστός Άλειστερ Κρόουλι.
Και στο παρακάτω link θα βρείτε σε γενικές γραμμές τι έγινε πρίν κ κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
http://www.blackraiser.com/jewpeter/lycabgr.htm
Πολλά από αυτά φυσικά είναι υπερβολές και φαντασιώσεις αλλα το στοιχείο της αλήθειας βρίσκεται στο ότι στον Λυκαβηττό (ή κάστρο Wolfenstein) συνεβαιναν αρκετά περίεργα πράγματα. Για να μάθουν τι κρύβεται κάτω από το λόφο Άγγλοι και Ρώσοι, αποτέλεσαν την αιτία του Εμφυλίου μας σπαραγμού.
Ευτυχώς αυτοί ποτέ δεν βρήκαν τίποτα. Μία ομάδα τους πρόλαβε, με την τότε κωδική ονομασία: Επιχείρηση Έψιλον!=ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ι.Χ ΑΛΛΑ ΣΕΙΡΙΟΣ...ΑΛΛΑ ΕΨΙΛΟΝ
(Ουάου!).

ΕΛΟΧΙΜ ΣΑΒΑΩΘ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ(999) VS ΝΕΦΕΛΙΜ(666) -)-+-(- ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ


ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΛΙΑΡ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ(ΕΩΣΦΟΡΟ) ΣΕ ΚΑΘΕ BLOG ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ...ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΘΑ ΣΕ ΨΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥ ΜΠΕΒΑΤΡΟ ΤΗΝ ΜΝΕΙΑ...ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΜΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ...

καββαλιστικες μπουρδες σιωνιστομπαζοτενεκεδιες...ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ?."ΒΡΥΚΟΒΛΑΚΑ"

ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΥΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.

Εφαρμόζοντας την παγκόσμια κλείδα του δέντρου της ζωής, μπορούμε να διακρίνουμε και να θέσουμε τις βάσεις για μια υγιή μυητική πορεία, χωρίς ακρότητες και περιττούς κινδύνους. Θα εργαστούμε αρχικά με τα σεφιρώθ της μεσαίας στήλης αποδίδοντας σε αυτά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, διότι το δέντρο της ζωής έχει την απαραίτητη «ελαστικότητα» και προσαρμόζεται στα πάντα, αποκαλύπτοντας έτσι τις βαθύτερες νομοτέλειες που διέπουν τους διάφορους τομείς της ζωής μας.

1. Μαλκούτ – η εξωτερική μας ζωή
2. Γιεσόντ – ένστικτα και υποσυνείδητο
3. Τιφερέτ – συνειδητό, προσωπικότητα
--------------------------------------------------- Άβυσσος – το πέπλο του μυστηρίου.
4. Κέτερ – ανώτερο εγώ, πραγματική ηθική συνείδηση

Μια υγιής αντίληψη της μύησης περιλαμβάνει την απαραίτητη ισορροπία σε αυτούς τους τομείς της ζωής και του εαυτού μας. Και τα τέσσερα «κέντρα» δραστηριότητας, πρέπει να γίνουν σεβαστά και να φροντιστούν με την μεγαλύτερη επιμέλεια. Η συντονισμένη αυτή φροντίδα αποτελεί το χαρακτηριστικό της υγιούς πνευματικότητας.

Αιωρείται στον κόσμο η άποψη ότι ο «πνευματικός» άνθρωπος ζει κυρίως στο τέταρτο επίπεδο μιας συνεχούς απομόνωσης και «ενατένισης», «προσευχής» και απάρνησης. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η πνευματικότητα είναι ένα «τραπέζι» με τέσσερα πόδια και πρέπει να υπάρχουν όλα άθικτα, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία. Δεν χρειάζεται να απαρνηθούμε τίποτα, παρά μόνο την ανισορροπία μας.

Η ζωή είναι για να περνάμε καλά, όσο και αν αυτό ακούγεται υλιστικό. Μέσα σε αυτό το «καλά» όμως, δεν βρίσκονται μόνο οι απολαύσεις της εξωτερικής ζωής και της σάρκας (που είναι ασφαλώς απολύτως σεβαστές), αλλά και η ικανοποίηση της ηθικής μας συνείδησης. Όταν τα πηγαίνουμε καλά μαζί της, η ζωή γίνεται πολύ ευχάριστη, παρά τις ενδεχόμενες εξωτερικές δυσκολίες.

Κατ’ αρχήν πρέπει να έχουμε μια προσωπική ζωή, όπως λέγεται. Αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, καλό είναι να εργαζόμαστε, να έχουμε την ευθύνη της ζωής μας, την διαχείριση των οικονομικών μας, αν είναι δυνατόν οικογένεια και παιδιά. Να βρισκόμαστε γερά προσδεδεμένοι σε αυτό που συνήθως οι υλιστές ονομάζουν «πραγματικότητα». Να λειτουργούμε μέχρις ενός σημείου σαν επιχειρηματίες, διαχειριζόμενοι τις υποθέσεις μας με σκοπό το «κέρδος», όχι όμως μόνο το οικονομικό.

Αν δεν είμαστε και λιγάκι «υλιστές», τότε η πνευματικότητα θα παραμείνει για μας ένα απραγματοποίητο όνειρο. Η φυγή από όλα αυτά δεν θεωρείται προσόν που μας επιτρέπει να εστιαστούμε σε «ανώτερα» επίπεδα ζωής, αλλά είναι μια έλλειψη που μας αποστερεί από τις υγιείς και πρακτικές βάσεις. Χάνουμε την επαφή μας με την καθημερινότητα της υλικής μας ζωής, με την οποία είμαστε συνδεδεμένοι, διότι απλούστατα έχουμε και υλικό σώμα.

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψη μας είναι οι ανάγκες μας, τα ένστικτά μας. Εδώ η παρανόηση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η αποστέρηση και η καταπίεση των ενστίκτων μας θεωρείται από ασκητικά συστήματα, ως η βασική προϋπόθεση της εξέλιξης. Ένας εξευγενισμός βέβαια είναι απολύτως απαραίτητος, για να μην υποβαθμιστούμε στο επίπεδο ενός άλογου ζώου, που το μόνο που κάνει είναι να άγεται και να φέρεται από τις ανάγκες του, τις οποίες προσπαθεί να ικανοποιήσει άμα τη εμφανίσει τους, χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανένα.

Από τον εξευγενισμό όμως, ως την απάρνηση υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα. Οι ανάγκες δεν ικανοποιούνται, γιατί θεωρούνται ως εμπόδια στην εξέλιξη, στην «σωτηρία» όπως λέγεται και ο δυστυχής που υπέπεσε θύμα αυτών των αντιλήψεων, δεν έχει για παράδειγμα σεξουαλικές σχέσεις, αλλά οι ορμές «βράζουν» μέσα στο υποσυνείδητό του και διοχετεύονται σε παράπλευρα κανάλια, συχνά αυτά της διαστροφής. Η όλη κατάσταση απωθείται στο υποσυνείδητο, το οποίο διογκώνεται και αρρωσταίνει, αντί να εξυγιανθεί και να ελαττωθεί, επιτρέποντας έτσι την αύξηση της συνειδητότητας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο σεξ, αλλά σε όλες τις ανάγκες μας.

Οι ανάγκες πρέπει να ικανοποιούνται, τα ένστικτα να εκτονώνονται και να πραγματώνονται, να τρώμε, να πίνουμε, να έχουμε σχέσεις με το άλλο φύλο, να διασκεδάζουμε, να βγαίνουμε με τους φίλους μας, να κάνουμε οικογένειες, παιδιά, να περνάμε γενικώς καλά στη ζωή μας. Μη φοβάστε, όλα αυτά δεν θα μας μετατρέψουν σε ζώα, αν τηρήσουμε τον σοφό κανόνα που λέει: Παν μέτρον άριστον.

Το τρίτο σημείο είναι η συνειδητή ζωή μας, η προσωπικότητά μας. Και αυτή θέλει φροντίδα. Η μόρφωση, η ενημέρωση, η κριτική σκέψη, η αποφασιστικότητα, η σύνεση, η ευρύτητα πνεύματος και συναισθημάτων είναι στοιχεία απαραίτητα. Η βούληση πρέπει να συνδυάζεται με την λογική. Η λογική να μην κυριαρχείται από το συναίσθημα, και αυτό με την σειρά του να μην αποστραγγίζεται από τον φόβο και την υπερβολική ανάπτυξη της διανόησης.

Γενικώς στην προσωπικότητά μας καλό είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των στοιχείων που την αποτελούν. Θέληση, συνειδητότητα, φαντασία, λογική, επιθυμίες, σκέψη, αισθήματα και ότι άλλο μπορούμε να εντοπίσουμε. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να ελέγχονται και να καλλιεργούνται. Χρειάζεται να διαπλάσουμε τον χαρακτήρα μας, ώστε τελικά να καταλήξουμε σε αυτό που ίσως είναι ένα είδος «στοιχειώδους» αυτοπραγμάτωσης. Η επιτυχία στη ζωή, στις κοινωνικές σχέσεις, η αυτοεκτίμηση, η αίσθηση της εκπλήρωσης των στόχων μας, η μόρφωση, η διανοητική μας ισορροπία. Και κυρίως, αυτό είναι πολύ βασικό, η εξατομίκευση. Το να μην είμαστε ένα ακόμη άβουλο μέλος κάποιας «μάζας». Δεν χρειάζεται να είμαστε οπαδοί της όποιας ιδεολογίας, ή θύματα υπόπτων επιρροών, ούτε να βάζουμε συνεχώς μπροστά το εγώ μας.

Χειραφέτηση, εσωτερική ανεξαρτησία, ωρίμανση και εξατομίκευση, είναι συνώνυμες έννοιες, σχετιζόμενες με την μείωση του εγωισμού, η οποία δεν είναι η κατάργηση του εγώ, αλλά η τοποθέτησή του στη σωστή θέση. Μία λειτουργία ανάμεσα σε όλες τις άλλες και όχι το παν, ή η απόλυτη εξουσία. Αναλογιστείτε λοιπόν ποια θα είναι η στάση μας απέναντι στο «τι θα πει ο κόσμος», στα ήθη και στα έθιμα, στις «ιδεολογίες» που κυκλοφορούν και σε πολλά άλλα παρόμοια, που μας αποστερούν από την προσωπική μας βούληση και μας μετατρέπουν σε ανώνυμο πρόβατο κάποιας αγέλης.

Ανάμεσα στο Τιφερέτ και στο Κέτερ, σύμφωνα με την Καμπαλά, υπάρχει η λεγόμενη «άβυσσος». Εδώ θα της προσδώσουμε έναν διαφορετικό συμβολισμό. Ας θεωρήσουμε ότι αυτή η «άβυσσος» είναι ένα πέπλο μυστηρίου, που πρέπει να καλύπτει τις πνευματικές μας προσπάθειες. Όπως υπάρχουν πράγματα της προσωπικής μας ζωής, που δικαιολογημένα δεν τα αποκαλύπτουμε στους άλλους, γιατί δεν τους αφορούν (και όσες φορές το κάναμε το μετανιώσαμε, διότι κάποιοι ή τα παρανόησαν, ή τα εκμεταλλεύτηκαν εις βάρος μας), έτσι δεν πρέπει να αποκαλύπτουμε σε τρίτους, τις πνευματικές μας προσπάθειες. Διότι ποιος μας εγγυάται ότι θα αντέξουμε τις αναπόφευκτες «επιθέσεις». Και γιατί να τα «βγάλουμε όλα στη φόρα»; Για να δείξουμε πόσο σπουδαίοι είμαστε, ή για να πάρουμε την απολύτως άχρηστη για μας αναγνώριση του περίγυρού μας;

Το τέταρτο σημείο (που αντιστοιχήσαμε στη σεφιρά Κέτερ), είναι αυτό που ονομάζουμε «πνευματική» ζωή. Χρησιμοποιώ τα εισαγωγικά, διότι πρόκειται για μια παρανόηση. Πνευματική ζωή είναι και τα τέσσερα στοιχεία σε αρμονική δραστηριότητα μεταξύ τους, και όχι μόνο το τέταρτο. Αυτό από μόνο του θα μας οδηγήσει στα επικίνδυνα μονοπάτια της φαντασιοπληξίας και της ανεδαφικότητας. Εδώ βρίσκεται η ενασχόλησή μας με τον εσωτερισμό, ο διαλογισμός, η προσευχή και κυρίως εκείνη η «φωνή» μέσα μας, που είναι η αληθινή φωνή της συνείδησής μας, ο ηθικός και πνευματικός εσωτερικός οδηγός.

Αυτός ο οδηγός ποτέ δεν πρόκειται να αφυπνιστεί και να αντανακλαστεί στα υπόλοιπα τρία επίπεδα, όσο η ζωή μας δεν ενεργοποιείται συνειδητά και στις τέσσερις δραστηριότητες που προαναφέραμε. Στην θέση του θα υπάρχει ένας «σφετεριστής» του θρόνου, μια ψευτοσυνείδηση, την οποία συνεχώς θα επικαλούμαστε σαν εξιδανίκευση της κατάντιας μας, που θα είναι ο εκφραστής των απωθημένων μας και των υπνωτικών επιδράσεων της κοινωνίας και του συστήματος, η οποία ενώ εμφανίζεται σαν η ανώτερη αρχή μέσα μας, είναι η ίδια η φωνή της αρρώστιας μας, που μας οδηγεί στην ασυνειδησία και στην υποδούλωση. Δεν είναι παρά μια συνεχής εσωτερική φλυαρία αυτοδικαιολογίας, ή αυτοκατάκρισης, ανάλογα με το αν έχουμε σύμπλεγμα ανωτερότητας, ή κατωτερότητας.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στον δυαδικό κόσμο που ζούμε, δίπλα σε κάθε «θεό» υπάρχει και ένας «διάβολος».

mo-buff isouna mesa...κλαψ!

ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ..Η ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ..ΟΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ?

ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ..Η ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ..ΟΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ?

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΛΛΑ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ"

ΜΠΕΒΑΤΡΟ(666)VS ΤΟΥΡΚΙΑ(666)=ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ=ΕΨΙΛΟΝ=ΕΛΛΗΝΙΚΗ VS ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΤΩΝ 2/3 ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ...

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.ΑΓΓΕΛΟΙ VS ΔΑΙΜΟΝΕΣ

ΜΑΥΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΩΝΤΑ=ΜΗΔΕΝΙΚΑ

.: PER Info :. .: PER Info:.
Home Σπίτι
Join The PER Join Η ΑΝΑ
Join The Newsgroup Join Η Newsgroup
Email Methyus Email Methyus
Rules Of Conduct Κανόνες συμπεριφοράς
House Rules Κανονισμοί
PER Structure PER Δομή
Required Mods Απαιτούμενη Mods
Downloads Downloads
Screenshots Screenshots
.: Systems & Traits :. .: Συστήματα & γνωρίσματα:.
Character Sheet Help Χαρακτήρας Φύλλο Βοήθεια
Vampire Clans Vampire Clans
Backgrounds Backgrounds
Disciplines Disciplines
Merits And Flaws Πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες
Kindred Society Συγγενολόι Κοινωνία
Sabbat Rituals Sabbat τελετουργικά
Experience Points Η εμπειρία Σημεία
.: .: Infernalism :. Infernalism:.
Infernalists Infernalists
Path Of Evil Revelations Διαδρομή του κακού αποκαλύψεις
Dark Thaumaturgy Dark θαυματουργία
Infernalist Merits and Flaws Infernalist πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες
.: Demons :. .: Δαίμονες:.
Demons Δαίμονες
Demon Character Creation Demon Character Creation
Demon Pacts Demon συμφώνων
Demonic Investments Δαιμονικό Επενδύσεις
Supplicium Supplicium
.: Weapon Charts :. .: Όπλα Charts:.
Melee Weapons Melee Όπλων
Firearms Πυροβόλα όπλα
Magical Items Magical Items
Character Sheets Χαρακτήρας Φύλλα
.: Site Owner :. .: Ιδιοκτήτης Site:.

Demon Pacts Demon συμφώνων
Pact Ratings Σύμφωνο Βαθμολογίες
Level I Malice Επίπεδο Ι κακία
Small tasks and minor sins (theft, slander, ect.) Οι μικρές και μικρές αμαρτίες καθήκοντα (κλοπή, συκοφαντία, ect.)
Level II Cruelty Επιπέδου ΙΙ σκληρότητα
Injuring, killing or corrupting one or two innocents. Τραυματίζει, θανάτωση ή διαφθείρει ένα ή δύο αθώοι.
Level III Immorality Επίπεδο III ανηθικότης
Extreme cruelty; sacrificing several innocents. Η ακραία σκληρότητα? Θυσιάζοντας πολλές αθώοι.
Level IV Wrongdoings Επίπεδο IV λάθη
Actively spreading evil, or opposing religious authorities. Ενεργός εξάπλωση του κακού, ή αντίθετες θρησκευτικές αρχές.
Level V Corruption Επίπεδο V διαφθορά
Leading others into evil; killing a major force for good. Δίνοντας σε άλλους κακό? Σκοτώνοντας μια μεγάλη δύναμη του καλού.
Level VI Mortal Sin Επίπεδο VI θνητός Sin
Founding and leading an Infernal cult; desecrating a pure Cray and dedicating it to malice. Ιδρυτικά και οδηγώντας ένα καταχθόνιος λατρεία? Desecrating μια καθαρή Cray και να διατίθενται στην κακία.
Level VII Heresy Επίπεδο VII αίρεση
Large-scale corruption; founding and leading major cults; destroying sites and churches of goodness. Μεγάλης κλίμακας διαφθορά? Ιδρυτικά και οδηγούν μεγάλες λατρείες? Καταστρέφει μνημεία και εκκλησίες της Θεώ.
Level VIII Grand Evil Επίπεδο VIII Grand Evil
Corrupting a city; founding a major Infernalist Covenant or Cray. Διαφθείρει μια πόλη? Ιδρυτικά σημαντικό Infernalist φώνου ή Cray.
Level IX Life Bond Επίπεδο ΙΧ Life Bond
Dedicating entire life to the Patronus' every whim. Αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή στην Patronus' επιθυμία.
Level X Soul Pact Επίπεδο X Soul Σύμφωνο
Swearing life time fealty to the Patronus, and promising it the soul after death. Ορκωμοσία του χρόνου ζωής fealty στην Patronus, και πολλά υποσχόμενο αυτό η ψυχή μετά το θάνατο. No further pacts can be made to the same demon at this point, although a truly nervy Infernalist might secretly strike Soul-Pacts with several demons at once. (Gods help him when he dies, however....) (Infernalism: PoS pg 71) Δεν μπορεί περαιτέρω να γίνει σύμφωνα με την ίδια αποδεικνύεται σε αυτό το σημείο, αν και μια πραγματικά νευριασμένος Infernalist ίσως κρυφά απεργία Soul-Σύμφωνα με πολλούς δαίμονες ταυτόχρονα. (Θεών τον βοηθήσει όταν πεθάνει, όμως ....) (Infernalism: POS pg 71)
* See the PER House Rules on gaining Infernal Investments. * Βλέπε την PER Σώμα Κανόνες σχετικά με την απόκτηση καταχθόνιος Investments.
Some people are never satisfied. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Driven by power-madness; they make bargains they cannot keep, mortgaging their lives and afterlives to Otherworldly forces. Κινητήριος δύναμη-από την τρέλα? Κάνουν συμφέρουσες δεν μπορούν να διατηρήσουν, υποθηκεύοντας τη ζωή τους και afterlives να Otherworldly δυνάμεις.
The initial pact will grant the diabolist 3 dots worth of some Path for free. Το αρχικό σύμφωνο θα χορηγήσει το diabolist 3 τελείες αξίας περίπου Path δωρεάν. Suddenly the secrets are revealed and the power flows through the black magician. Ξαφνικά τα μυστικά αποκαλύπτονται και η ροή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της μαύρης μάγος. If the path requires Rituals, 3 of them are granted. Εάν η διαδρομή απαιτεί τελετουργικά, 3 από αυτούς είναι δεδομένη. Special Paths, called Ritualis Infernal, Dark Sorcery or Dark Thaumaturgy can be bought only by pact. These demonic powers channel the power of hell straight through the warlock. Ειδικές Διαδρομές, με την ονομασία Ritualis καταχθόνιος, Dark μαγία ή Dark θαυματουργία μπορούν να αγοραστούν μόνο από συμφώνου. Δαιμονικό Οι εξουσίες κανάλι την εξουσία των κόλαση κατευθείαν μέσω του νεκρομάντης.
A greater pact, which includes the soul and a promise of servitude add 5 dots worth of magic and six new Rituals. Μια μεγαλύτερη σύμφωνο, το οποίο περιλαμβάνει την ψυχή και μια υπόσχεση για δουλειά προστίθενται 5 τελείες αξίας της μαγείας και έξι νέα τελετουργικά.
Next step are Demonic Investments. Επόμενο βήμα είναι δαιμονικό Investments. These powers rip the warlock's humanity to shreds. Οι αρμοδιότητες αυτές νεκρομάντης το ξήλωμα της ανθρωπότητας να κατακερματιστεί. With each "gift", he becomes less a man and more demonic freak. Με κάθε "δώρο", ο άνδρας γίνεται λιγότερο και περισσότερο δαιμονικό φρικιό. You get cool powers with little work, an Otherwordly tutor. Έχετε δροσερό εξουσίες με ελάχιστη εργασίας, ένα Otherwordly καθηγητή. Suddenly you gain new insights, wild friends, and a whole new perspective. Ξαφνικά σας αποκτήσουν νέες γνώσεις, άγρια φίλους, και μια νέα προοπτική. Taboos disappear like glass beneath a sledgehammer and confidence swells. Ταμπού εξαφανίζονται σαν γυαλί κάτω απότομα και εμπιστοσύνη φουσκώσει. However, other creatures and sensitive people can sense his allegiance and some may flock to him but most avoid him. Ωστόσο, άλλα πλάσματα και ευαίσθητα άτομα να αισθάνονται την υποταγή και ορισμένοι μπορεί να κοπάδι του αλλά πιο αποφυγή του. One day, the Patron will come to collect the balance due. Μια μέρα, θα έρθει την Πατρών να συλλέγει το οφειλόμενο υπόλοιπο. From there, the best the sorcerer can hope for is service in some greater demon's household--not pleasant but better than what happens to most.(Sorcerer pg83) Από εκεί, το καλύτερο το μάγος μπορεί να ελπίζει για την υπηρεσία σε ορισμένες είναι μεγαλύτερη δαίμονας του νοικοκυριού - δεν ευχάριστη αλλά καλύτερα από ό, τι συμβαίνει με τα περισσότερα. (Μάγος pg83)
The time-honored traditions of apprenticeship and fealty share a perverse reflection in the Foedus pact that binds an Infernalist with her Patronus. Το χρονικό τιμήθηκε παραδόσεις της μαθητείας και fealty μοιράζονται μια διεστραμμένη αντανάκλαση στην Foedus συμφώνου που δεσμεύει ένα Infernalist με την Patronus. Like the bonds between a master and apprentice, this pact exchanges favors and teaching for service; it assumes a certain degree of servitude in exchange for protection. It slants in favor of the stronger party, but gives each party things neither can accomplish without the other. Όπως και οι ομολογίες μεταξύ πλοιάρχου και μαθητευόμενος, το σύμφωνο αυτό ευνοεί τις ανταλλαγές και τη διδασκαλία για την υπηρεσία? Προϋποθέτει έναν ορισμένο βαθμό σκλαβιά σε αντάλλαγμα για την προστασία του. Slants Είναι υπέρ του ισχυρότερο κόμμα, αλλά τα πράγματα κάθε κόμμα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τα λοιπά μη . The agreement and its elements are universal. Η σύμβαση και τα στοιχεία είναι καθολική. Essentially, the Infemalist calls upon a demon for aid; the demon responds, often testing its supplicant. Ουσιαστικά, το Infemalist καλεί δαίμονας για την ενίσχυση? Ο δαίμονας απαντά, συχνά δοκιμές την ικετευτικός. Both parties outline what they want from one another (usually through a contest of wills), and an agreement is forged. Και τα δύο μέρη περιγράφει τι θέλουν το ένα από το άλλο (συνήθως μέσα από ένα διαγωνισμό της διαθήκης), και μια συμφωνία είναι παραποιημένα. The supplicant gets some supernatural consideration, often in the form of Investments, magic or both, while the demon gets a mortal agent on Earth. Together, they spread corruption and bring the Reckoning closer to hand. Ο ικέτης γίνεται κάποια υπερφυσική εξέταση, συχνά με τη μορφή των επενδύσεων, τη μαγεία ή και τα δύο, ενώ ο δαίμονας αποκτά καθοριστικό παράγοντα θνητός στη Γη. Μαζί, εξάπλωση της διαφθοράς και της αναμέτρησης φέρει πιο κοντά στο χέρι. Sometimes, if one seems especially promising, a demon might appear to her and offer the pact without an initial request. Μερικές φορές, αν κάποιος φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, ένας δαίμονας που ενδεχομένως φαίνεται η προσφορά και το σύμφωνο ΧΩΡΙΣ μια αρχική αίτηση. More often, the Infernalist begins the bargaining session with an unholy rite and a sacrifice or two. Πιο συχνά, η έναρξη της διαπραγμάτευσης Infernalist συνόδου με μια ανίερη ιεροτελεστία και μια θυσία ή δύο.
When and if the Patronus appears, the demon throws a commotion, then judges the supplicant by the way she reacts. Όταν και εάν ο Patronus φαίνεται, ο δαίμονας παρουσιάζει μια αναταραχή, τότε οι δικαστές ικετευτικός από τον τρόπο που αντιδρά. The terms of the bargain arise from the impression the Infernalist makes, so most demons put on a fairly theatrical show; the “show” in question can be anything from a carnal temptation to a cacophonous storm. Οι όροι της συμφωνίας προκύψουν από την εντύπωση της Infernalist κάνει, τόσο πιο δαίμονες που σε αρκετά θεατρικά δείχνουν? Το "δείξει" στην ερώτηση μπορεί να είναι οτιδήποτε από μια σαρκικές πειρασμό σε cacophonous καταιγίδα. If the witch has half a brain, she’ll have prepared a protective circle, pentacle or other ward; most supplicants who call a demon without safeguarding themselves are considered too stupid to make decent pawns, and are summarily devoured. Αν η μάγισσα έχει μισό εγκέφαλο, που θα έχουν ετοιμάσει ένα προστατευτικό κύκλο, πεντάλφα ή άλλων ward? Πιο supplicants που καλούν δαίμονας ΧΩΡΙΣ διαφύλαξη τους θεωρείται πολύ χαζό να κάνει αξιοπρεπή πιόνια, και είναι συνοπτικές devoured. Once the demon and witch have one another’s measure, the Foedus is prepared. Μόλις ο δαίμονας και μάγισσα έχει ένα άλλο μέτρο, το Foedus είναι έτοιμη. In literate societies, a written agreement spells out the obligations of each party; Infernalists who come from non-literature backgrounds strike the pact in elaborate ritual language. Σε εγγράατοι κοινωνίες, σε γραπτή συμφωνία διευκρινίζει τις υποχρεώσεις του κάθε συμβαλλόμενου μέρους? Infernalists που προέρχονται από μη λογοτεχνία υπόβαθρο απεργία επεξεργαστεί το σύμφωνο στο τελετουργικό γλώσσα. Many demons prefer written Foederis when they can get them — the written word (often inscribed in the sorcerer’s own blood) establishes a lasting bond between the demon and its servitor; verbal pacts are phrased in words of power, but lack the physical consummation of a written document. Πολλοί προτιμούν δαίμονες γραπτή Foederis όταν μπορεί να τους - το γραπτό λόγο (συχνά εγγεγραμμένων στον μάγος του ίδιου του αίματος), δημιουργεί ένα διαρκή δεσμό μεταξύ της δαίμονα και την υπηρέτης? Λεκτική η διατύπωση σύμφωνα με λόγια της εξουσίας, αλλά η έλλειψη σωματικής τελειοποίηση του εγγράφου. Other kinds of consummation often carnal, usually degrading signal the completion of the pact. Άλλα είδη ολοκλήρωση σαρκικές συχνά, συνήθως εξευτελιστική σήμα της ολοκλήρωσης του συμφώνου.
Despite common misconception, few Infernalists give their souls away in the initial pact; a sorcerer who surrenders her soul at the outset enjoys a very short career. Παρά την κοινή παρανόηση, λίγα Infernalists ψυχές τους δώσει μακριά στο αρχικό σύμφωνο? Ένας μάγος που αποποιείται την ψυχή από την αρχή απολαμβάνει μια πολύ σύντομη καριέρα. Most pacts involve services, a quid pro quo of corruption in which the supplicant acts as the demon’s assistant. Οι περισσότερες συμφωνίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες, αντάλλαγμα της διαφθοράς στην οποία η ικετευτικός ενεργεί ως ο δαίμονας το βοηθό του. The Investments an Infernalist receives in return serve a triple purpose: they tempt the supplicant into service, establish a bond between the demon and its pawn, and turn that pawn into a powerful agent of destruction. Οι επενδύσεις ενός Infernalist λαμβάνει σε αντάλλαγμα εξυπηρετεί έναν τριπλό στόχο: να δελεάσει το ικετευτικός σε λειτουργία, την καθιέρωση ενός ομολόγου μεταξύ της δαίμονα και το πιόνι, και τη σειρά του ότι πιόνι σε ένα ισχυρό παράγοντα της καταστροφής. Soul pacts come later, when the supplicant is desperate enough to give up her most value possession. Soul συμφώνων έρθουν αργότερα, όταν η ικετευτικός απελπιστική είναι αρκετό για να δώσει μεγαλύτερη αξία μέχρι την κατοχή.
Pact Ratings Σύμφωνο Βαθμολογίες
In game terms, an Infernalist who enters into a Foedus gains a few character points. Σε όρους παιχνιδιού, ένα Infernalist που εισέρχεται σε μια Foedus κέρδη μερικά σημεία χαρακτήρα. With them, the character can “buy” her new Investments or magical abilities: The Level of each pact shows how many points that service is worth. Με αυτές, ο χαρακτήρας μπορεί να "αγοράσει" την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων ή μαγικές ικανότητες: το επίπεδο του κάθε σύμφωνο δείχνει πόσα σημεία που αξίζει υπηρεσίας. Pacts of nine points or less can be made as many times as the Infernalist can manage to fulfill them. Σύμφωνα εννέα σημεία ή λιγότερο μπορεί να γίνει όσες φορές το Infernalist μπορεί να τα καταφέρει να εκπληρώσει τους. demons love a debtor. (Infernalism:PoS 70-71) δαίμονες αγάπη ενός οφειλέτη. (Infernalism: POS 70-71)
http://www.angelfire.com/darkside/pathofevil/DWDemonPacts.html

ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ "ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ" ΣΤΗΝ "ΕΞΟΥΣΙΑ"


ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΩΝΟΙ 2/3 ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ=ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΑΜΕΡΙΚΙΚΗΣ-ΑΣΙΑΣ-ΑΛΒΙΟΝΑΣ-ΑΦΡΙΚΗΣ-ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ ΚΑΤΑ 2/3 ΣΗΜΑΙΝΕΙ 1/3 ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΣ,2/3 ΔΑΙΜΟΝΑΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ-ΝΕΦΕΛΙΜ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΥΒΡΙΔΙΟ...ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΣΑΤΑΝΑ-ΣΑΜΑΗΛ-ΕΟΣΦΩΡΟΣ-ΛΙΛΙΘ=ΠΟΡΝΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ".. ΤΗΣ "ΑΒΥΣΣΟΥ"