Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Περί Δαιμόνων και Αγγέλων....ο Λόγος

Περί Δαιμόνων και Αγγέλων....ο Λόγος


<<πίσω στην αρχική σελίδα περί πίστης









470 - 399 π.χ.









*Ο άνθρωπος έχει ένα Δαιμόνιο μέσα του που τον παρακινεί και τον καθοδηγεί στις πράξεις του* . (Σωκράτης από Αθήνα) .







*Υπάρχουν κάποιοι Δαίμονες που συμπαθούν τους ανθρώπους και επιβλέπουν τις υποθέσεις τους* . (Χρύσιππος από Ταρσό) .







Η άποψη μου για το περί Δαιμόνων και Δαιμονίων ταυτίζεται με αυτήν του μεγάλου φιλοσόφου Σωκράτη . Ο καθένας μας δηλαδή έχει ένα Δαιμόνιο μέσα του. Φυσικά μιλώ για την ανικανοποίητη φύση της ψυχής του ανθρώπου. Δια μέσου της αυθυποβολής ο ίδιος άνθρωπος υποβάλλεται στα διάφορα ψυχοσωματικά φαινόμενα όπως πόνοι, κραδασμοί σώματος τηλεκινησία κ.α.















Ο άνθρωπος είναι δαίμονας όπως και άγγελος. Όλα όμως αποκυήματα (υποκείμενα, γεννήματα) της αντιληπτικής φύσεως της ανθρώπινης νόησης.







Ο άνθρωπος επιτελεί Σχέδιο και τίποτα άλλο.



















Τα περί δαιμόνων με την μορφή ανθρωπόμορφων τεράτων και των αγγέλων με φτερά στους ώμους που οι μεν βασανίζουν και τα δε προστατεύουν τον άνθρωπο είναι δημιουργήματα της εκάστοτε θρησκευτικής ηγεσίας. Τον μόνο σκοπό που εξυπηρετούν είναι η τυφλή υποταγή στα διάφορα ηθικοπλαστικά χαρακτηριστικά (ή αν θέλετε χειραγώγηση της Νόησης) της κοινωνίας που επιθυμούν οι Κυβερνώντες.







Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο άνθρωπος (άνω θωριά) είναι μια μηχανή παραγωγής ως επί τω πλείστων ιδεών (αγαθών ή κακών).







Όπως και στον Η/Υ που αναλόγως των δεδομένων και των προγραμμάτων που του τοποθετούμε εκτελεί και την αντίστοιχη εργασία , έτσι και με την ανθρώπινη νόηση και κοινωνία ότι δεδομένα της δώσουμε θα τα αναπλάσει ή θα τα συγκρίνει ή θα τα επεκτείνει. Όλα όμως υπό την καθοδήγηση του κεφαλιού, που στην ανθρώπινη κοινωνία είναι οι Κυβερνώντες.



Επί του προκειμένου εφόσον βάλουμε (μέσω των θρησκειών) την ιδέα των δαιμόνων, διαόλου, δαιμονικών οντοτήτων και δεν ξέρω τι άλλο, ο άνθρωπος μέσω της φαντασίας του, θα διαμορφώσει ιδέες και πράξεις (και κατά συνέπεια ανάγκη) στηριγμένες σε αυτήν στην Πλάνη.







Αυτό επιδιώκουν και έχουν πετύχει οι Κυβερνώντες ανά την Υφήλιο.







Αντί η πρώτη ύλη για το ανθρώπινο Νου να είναι οι καθάριες Ιδέες και Αρετές (όπως πανανθρώπινες Αξίες, Δικαιοσύνη, Συγχώρεση, Έλεος, Ελευθερία, Υπομονή, Τιμιότητα , Ειλικρίνεια κ.α. πάμπολλες , βασικές για την υγεία και την παραγωγή αγαθών και χρήσιμων ιδεών κινείται ακριβώς αντίθετα. Έτσι έχουμε την παντοδύναμη την ανθρώπινη Νόηση να παράγει Δαιμόνους και Δαιμόνια και κάθε λογής αηδίες.















Τώρα μια ασφαλή μέθοδο που προτείνω για να ηρεμήσεις ένα δαιμόνιο (ανικανοποίητη φύση) είναι ή ο θάνατος καθότι καθετί δαιμονικό εξέρχεται από του υλικού σώματος μετά θάνατον που κάποιοι το προγραμμάτισαν έτσι (εξού και η σοφή λαϊκή ρήση *πρώτα βγαίνει η ψυχή και έπειτα το χούϊ*) ή να το χορτάσεις (με ότι αρνητικό συνεπάγεται για το υλικό σώμα).







Όσον αφορά τον χορτασμό ή τον κορεσμό έχω να συμπληρώσω ότι εφόσον δεν έχει εξασκήσει κάποιος την αρετή της Αυτοκυριαρχίας (εγκράτειας) μέσω της Λογικής του τότε το να χορτάσεις λ.χ. σεξουαλικά ένα σώμα πρέπει να κάνεις κάθε λογής σεξουαλική πράξη, το ίδιο γίνεται και με το πάθος της τροφής, πρέπει να σκάσεις για να σταματήσεις να τρως........







Καταλήγοντας συμπεραίνω ότι στη ικανοποίηση του Δαιμονίου παίζει ρόλο ο κορεσμός, η αντοχή του υλικού σώματος και ο φόβος (που επικαλούνται οι θρησκείες για το υποτιθέμενο χάσιμο της ψυχής).







Η ψυχή είναι αδιάστατη και αφυλάκιστη, ρέει από σώμα σε σώμα με σκοπό την μόρφωση της σε Θεία μέσω (της Λογικής) του Πνεύματος.........Τελικός της στόχος η ένωσή της με τον Ένα


http://www.metron-ariston.gr/dynath_pisth-13.html