Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Οι Έλληνες ξαναφεύγουν για την ξενιτειά!,μεταναστες ξανα.διοτι η νεα ταξη καταστρεφει τις χωρες απανταχου(ΔΝΤ,Κ.Τ.Λ) και δημιουργει μεταναστες...ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....?ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΩΜΙ,ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ,ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ...ΑΣ ΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΩΣΕΩΣ...ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΔΑΣ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ+ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ=ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑΞΙΑ.!ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΦΟΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ.!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.!

Οι Έλληνες ξαναφεύγουν για την ξενιτειά!

Οι Έλληνες ξαναφεύγουν για την ξενιτειά!
Εικόνες από τη δεκαετία του '50, τότε που τα πλοία με προορισμό την Αμερική και την Αυστραλία κουβαλούσαν στα σωθικά τους Ελληνες μετανάστες για τον Νέο Κόσμο, ξαναζωντανεύουν στη χώρα μας. Το μέσο μεταφοράς βέβαια άλλαξε, ενώ τον όρο «οικονομικός μετανάστης» οι γενιές της μεταπολίτευσης τον γνώρισαν μόνο από τους ξένους που φιλοξενούνταν στη χώρα μας.

Οι περικοπές στους μισθούς, η ανεργία που φτάνει στο κόκκινο, οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει η τρόικα και το αβέβαιο μέλλον άρχισαν να δείχνουν σε αρκετούς Ελληνες τον δρόμο της φυγής από την πατρίδα. Ακόμα και οι ξένοι μετανάστες στην Ελλάδα τα μαζεύουν και φεύγουν. Το πρώτο γραφείο μετανάστευσης σε Αυστραλία και Καναδά «φύτρωσε» πριν από ένα μήνα στην καρδιά της Αθήνας.

«Θέλω να αλλάξω ζωή» είναι η πρώτη φράση που λένε οι υποψήφιοι μετανάστες-πελάτες του γραφείου στον ιδιοκτήτη Κώστα Μακρή. Πιο τολμηρές και αποφασιστικές εμφανίζονται οι γυναίκες. Και δικαιολογημένα, όπως μας εξηγεί ο κ. Μακρής, ο οποίος έχει ζήσει και εργαστεί πολλά χρόνια σε Καναδά και Αυστραλία. «Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έλεγα. Τι να κάνω εδώ; Να πάω έξω».

Ποιες κατηγορίες ανθρώπων από τη χώρα μας ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν; «Οι πάντες. Πτυχιούχοι νέοι, οικογενειάρχες, εξειδικευμένοι και ανειδίκευτοι εργάτες, Ελληνες και αλλοδαποί». Οι ανειδίκευτοι δεν έχουν πολλές ελπίδες, γιατί όπως λέει με νόημα ο κ. Μακρής: «Οι Αυστραλοί και οι Καναδοί δεν αστειεύονται. Εχθές με επισκέφτηκε ένας 28χρονος Αφρικανός καλουπατζής από τη Σιέρα Λεόνε. Αυτόν μπορώ να τον προωθήσω, ξέρει το αντικείμενο και έχει ζήτηση στην Αυστραλία. Αυτός που υποστηρίζει “τα κάνω όλα” δεν μας λέει τίποτα...»
Χθες, λίγο πριν από το ραντεβού μας, το κατώφλι του γραφείου μετανάστευσης είχε περάσει ένα ζευγάρι, γονείς δύο παιδιών που έχουν ττελειώσει αγγλόφωνο κολέγιο στη χώρα μας και επιθυμούσαν να τα στείλουν στη Μελβούρνη, όπου έχουν μακρινούς συγγενείς. Στη συνέχεια ένα νεαρό ζευγάρι κοντά στα τριάντα, που στο παρελθόν είχε εργαστεί σε Αγγλία και Γερμανία, κατέθεσε τα βιογραφικά του και συμπλήρωσε τις απαραίτητες αιτήσεις για να φύγει στον Καναδά. Ακολούθησε μια 40χρονη παιδαγωγός, εργαζόμενη για πολλά χρόνια σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, πρόσφατα απολυμένη και χωρισμένη, που αναζητά πλέον την επαγγελματική της τύχη στην Αυστραλία.


Μαθήματα για αρχάριους

Ο Κώστας Μακρής θα ενημερώσει τους υπεύθυνους των ξένων εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται για τα βιογραφικά των υποψήφιων μεταναστών και όταν εκείνοι δώσουν το ΟΚ, οι ενδιαφερόμενοι σε τρεις μήνες από σήμερα θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για να φύγουν. Εκεί θα τους περιμένουν εθελοντές που θα τους βρουν σπίτι, θα τους δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις μετακινήσεις τους από και προς τη δουλειά τους και γενικά θα τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν στην καινούργια «πατρίδα».

Ενα από τα βασικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος μετανάστης είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας. Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χειρίζεται τουλάχιστον στοιχειωδώς την αγγλική γλώσσα. Οι αλλοδαποί από χώρες της Αφρικής επίσης. Με τους Αλβανούς που ενδιαφέρονται να φύγουν έχουμε πρόβλημα. Δεν μιλούν αγγλικά. Και όσους από αυτούς έχουν τα υπόλοιπα τυπικά προσόντα τούς έχω στείλει σε ξενόγλωσσο φροντιστήριο για το επόμενο τετράμηνο».

Στο έντυπο συμπλήρωσης των απαραίτητων στοιχείων που θέτει η αυστραλιανή κυβέρνηση προς τους υποψήφιους μετανάστες απευθύνει στο τέλος ερώτημα και σε μια σπάνια κατηγορία Ελλήνων: «Θέλετε να ζήσετε στην Αυστραλία χωρίς να δουλεύετε και ζώντας από τις οικονομίες σας;» Κανένας, φυσικά, από αυτούς που έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα το γραφείο δεν απάντησε σε αυτή την ερώτηση. Γιατί αυτός που διαθέτει καλές οικονομίες περνά κι εδώ καλά. Δεν χρειάζεται να μεταναστεύσει.