Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ.

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε τον Πατρ. Αλεξανδρείας Τρίτη, 08 Δεκέμβριος 2009 Συντάχθηκε απο τον/την Αιμίλιος Πολυγένης - 11:26


Φώτο: ΜπόνηςΤην Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος το Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου, απένειμε πριν από λίγο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3638&Itemid=5&view=article&month=1&year=2010




«Χαιρόμεθα για την πνοήν της λεπτής αύρας που πνέει αυτή την στιγμή», ανέφερε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κατά την απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης.







Επίσης, ο Πατριάρχης στην Αντιφώνηση του αναφέρθηκε στο Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Η προχειρότητα της κοινωνίας της πληροφορίας έχει διαστρεβλώσει την έννοια του Συνοδικού συστήματος, η επίγειος Ιεραρχία αντανακλά και απεικονίζει την ουράνια Ιεραρχία».







Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Θεόδωρος ανέφερε ότι «ζούμε την εκκλησία των Αποστόλων των πρώτων χρόνων στην Αφρική, όπου μετά πολλών κόπων, βασάνων και παγίδων, μεταλαμπαδεύεται η ορθόδοξη πίστη, στήνονται θυσιαστήρια μέσα στα τροπικά δάση, αλλά και σε κάθε σημείο της Αφρικανικής Ηπείρου».







Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα και παράδειγμα διοίκησης, αγάπης και θυσίας.







Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μεταξύ άλλων τόνισε: «η ανθρωπότητα έχει πληρώσει πάρα πολλά, από τα φαινόμενα του μισιοναρισμού και από την εγωκεντρική διαστρέβλωση του Ευαγγελικού μηνύματος "Αγαπάτε Αλλήλους".







Επίσης, ο Μακαριώτατος μιλώντας για την Ιεραποστολή τόνισε: "ο Ιεραπόστολος πρέπει να ζει ότι κηρύτει, πρέπει να βιώνει τον πόνο και την θλίψη για να μπορέσει να δώσει χαρά και ελπίδα. Ο Ιεραπόστολος δεν πρέπει να προσηλυτίζει, αλλά να ευαγγελίζεται την αιωνιότητα στη παρούσα ζωή, χωρίς να επιδιώκει την δημιουργία οπαδών".







Επίσης, να αναφερθεί, ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, αναφέρθηκε και στην συνεισφορά της Αποστολικής Διακονίας στο Ιεραποστολικό έργο, αλλά και στο γραφείο εξωτερικής ιεραποστολής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για όσα μετά ζήλου και αφοσιώσεως προσφέρουν οι αποσπασμένοι κληρικοί στην Αφρική.







Στις 12:30 ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, εκεί στο Ναό της Σχολής θα τελεστεί Δοξολογία και στη συνέχεια θα παρατεθεί επίσημο γεύμα.







Στις 14:30 θα αναχωρήσει για το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπου θα έχει συνάντηση με την υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου.







Στις 15:30 ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εξωτερικών, και θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπυρίδωνα Κουβέλη.







Στις 17:00 τον Πατριάρχη θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, στις 17:30 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και στις 19:00 η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε κ. Αλέκα Παπαρήγα.







Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» δημοσιεύει παρακάτω τα λόγια του ευεργετηρίου γράμματος, το οποίο παρέδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο μαζί με την τιμητική διάκριση.



ΕΥΕΡΓΕΤΗΡΙΟΝ ΓΡΑΜΜΑ



«Δόξα και τιμή παρά Θεώ και παρ΄ ανθρώποις παντί τω εργαζομένω το αγαθόν όθεν τους ευσεβεία και αρετή κεκοσμημένους και πολυειδώς και πολυτρόπως χρησίμους και ευεργετικούς εαυτούς τη Εκκλησία καταδεικνύντας ζήλω τε ενθέω τα κοινά αμφιπονουμένους τιμάν οίδε χαίρουσα η Μήτηρ Εκκλησία την τε προς αυτούς ηθικαίς αμοιβαίς και διακρίσεσιν ενδείκνυσθαι εύνοιαν.



Επειδή τοι νύν τοιούτοις αγαστοίς ευσεβείας και αρετής φιλοτιμίας τε και προς την Εκκλησίαν αφοσιώσεως, προτερήμασι κεκοσμημένος αποδέδεικται ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Κυριος Θεόδωρος Β΄ φιλευσεβώς χρήσιμος εις υπηρεσίας τη Εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιβραβεύσαι θέλουσα την τοιαύτην αυτού προς την Εκκλησίαν ευλαβή αφοσίωσιν και προσήλωσιν απονείμαι αυτώ τον Μεγαλόσταυρον του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου».